בשנים האחרונות איבחון בעיות קשב וריכוז הפך לתופעה נפוצה וידועה. אם בעבר היו מתייחסים לילד בעל חוסר יכולת ריכוז או ציונים נמוכים כאל ילד בעייתי, היום ההתייחסות הינה סלחנית יותר בגלל המודעות לילדים בעלי ADHD.
כמעט כל האוכלוסייה נוגעת בנושא של הפרעת קשב וריכוז. אם זה בתור ילדים, אם זה כחברים של ילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז, כהורים, מורים, מטפלים, מנהלים וכדומה.
ישנם מספר היבטים חשובים שיכולים לשפוך אור על ההתמודדות עם ADHD:
· פי שתיים או שלוש מהבנים סובלים מהפרעת קשב וריכוז לעומת בנות.
· חמישה אחוז מילדים בני 6-12 סובלים מ-ADHD.
· הפרעת קשב וריכוז מגיעה לכל הגילאים ולא פוסחת על אף אחד: ילדים, נוער, מבוגרים ואף בני הגיל השלישי.
· איבחון הפרעת קשב וריכוז נעשה לא רק עבור הקלה בלימודים. הפרעת קשב וריכוז מקשה גם על מערכות יחדים עם אנשים, בני זוג, נהיגה ועוד ולכן ממליצים לפנות לטיפול בכל גיל.
· טיפול מתאים ב-ADHD יכול לשפר מקצה לקצה את חיי היום יום לסובלים ממנה. ככל שנקדים לאבחן ולטפל מה טוב.
· יש הסובלים מהפרעת קשב וריכוז אך הם ללא היפראקטביות.
· ישנם סימנים שהם הדומיננטיים באיבחון הפרעת קשב וריכוז: שיכחה, חוסר יכולת לסיים משימות, חוסר תשומת לב לפרטים, קושי בהקשבה, חוסר מנוחה, פעלתנות יתר, אי סדר, הסחת דעת ועוד.
· הגורמים להפרעות קשב וריכוז הם גורמים גנטיים וסביבתיים.
· ההתמודדות הנפוצה ביותר בהפרעת קשב וריכוז הינה באמצעות טיפול תרופתי. יש מגוון מאוד גדול של תרופות בשוק בעלות מינונים שונים ולהן תופעות לוואי שונות. על כן חשוב לוודא מה אתם לוקחים..
· למי שאינו מעוניין בטיפול תרופתי, ישנן חלופות להתמודדות ב- ADHD כגון טיפולים פסיכולוגיים, התנהגותיים, טיפולים קוגנטיביים, נוירופידבק (טיפול המשתמש בפעילות המוח במטרה לשנות את התנהגותו של המטופל) ועוד.
לפני בחירת אופן הטיפול, ההמלצה היא לבצע איבחון אצל מומחים ולהתייעץ ולהשוות בין המכונים השונים ורק אחר מכן להחליט על אופן הטיפול.