לצד תהליכי משמורת וקביעת מזונות, אחד התהליכים המשמעותיים ביותר בכל תהליך גירושין שעוברים בני זוג הוא תהליך חלוקת רכוש. זוגות רבים מנסים למנוע מראש חילוקי דיעות במקרים של גירושין ועורכים הסכם ממון מקיף עוד בטרם פסעו אל מתחת לחופה. עריכת הסכם ממון מאפשרת להחליט מראש מה יעלה בגורל הרכוש לאחר שבני הזוג יתגרשו והוא תקף לא רק בנושא של רכוש שהיה שייך לבן זוג זה או אחר לפני תקופת הנישואין אלא גם ניתן לכלול בו סעיפים הקשורים לרכוש שנצבר במהלך תקופת הנישואין. זוג שלא קבע מראש איך יחולק הרכוש במסגרת הסכם ממון עומד כעת בפני תהליך לא פשוט של חלוקת רכוש, תהליך שיכול להביא לויכוחים רבים אם אינו מנוהל בצורה הנכונה.
חלוקת רכוש ללא ריבים? יש דבר כזה
לפי חוק יחסי ממון שנקבע בשנת 1974 זוג שאין לו הסכם ממון המגדיר את הדרך בה יחולק הרכוש לאחר סיום מערכת היחסים, יבצע חלוקת רכוש הנוגעת לרכוש המשותף שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג. בתוך הביטוי רכוש משותף יכללו בני הזוג את הנכסים שרכשו יחד, ביטוחים, רכבים, רכוש עסקי, חסכונות, כספים שנמצאים בחשבונות הבנק המשותפים ואפילו קרנות השתלמות וקרנות פנסיה.
רכוש שהיה שייך לבן זוג מסוים לפני שהתחתן, לרוב אינו נכנס לתוך שכלול הנכסים המשותפים אלא אם הצד השני מוכיח שישנה כוונת שיתוף. במקרה זה בית המשפט דן בנושא וקובע האם ניתן לחלק את הרכוש באופן שווה. העובדה כי מדובר בעסק רגיש למדי יכולה להביא לריבים רבים, אותם ניתן למנוע גם באמצעות עבודה משותפת עם עורך דין ששני הצדדים סומכים עליו ופועל להבאת העניין לסיומו בצורה הוגנת לשני הצדדים.
עו"ד לגירושין יסייע לפתור את העניין בקלות
כדי להביא את נושא חלוקת רכוש לסיומו בצורה טובה ויעילה לשני בני הזוג, כדאי כאמור להשתמש בשירותיו של עו"ד לגירושין אשר מוכיח ניסיון בתחום ויודע לנהל את התיק בצורה שפויה וקונקרטית. בחירה בעו"ד לגירושין שמוכיח כישרון וידע מקצועי בתחום, כמו גם הגינות רבה, יכולה להביא לסיום התהליך הקשה הזה בלי עם טעם טוב.