טיפול בשפכים
מהפסולת שגופינו מייצר אנו נפטרים באסלה, וכל השאר לא ממש מעניין אותנו. אולם, אחרי מה שקורה באסלה מגיעה שרשרת ארוכה של תהליכים הנקראת בשם "טיפול בשפכים". אם טיפול בשפכים אינו נעשה כמו שצריך, הוא עלול להביא עימו נזק משמעותי לאיכות הסביבה ולאיכות החיים של כולנו.
מהו טיפול בשפכים הלכה למעשה?
טיפול בשפכים הוא שם כולל לפעולות שמטהרות את הסיבה שלנו ומשמידות את הפסולת שגופינו מוציא. כאשר אנו עושים את צרכינו, הם לא נעלמים במעמקי האסלה, אלא מגיעים לביוב. על מנת למנוע מצב בו הביוב יעלה על גדותיו ויזהם את הסביבה, כל עירייה או רשות מקומית מחויבת על פי חוק לבצע טיפול בשפכים המיוצרים תחת פיקוחה ובתחומה.
מדוע טיפול בשפכים הוא חובה על פי חוק?
טיפול בשפכים הכרחי וחיוני ליצירת סביבת מחיה ראויה והגיונית. שפכים שאינם מטופלים כראוי עלולים לגרום לנזק סביבתי ותברואתי רציני ביותר, ולזהם את הים, את הנחלים והקרקע. ששפכים מסוגים שונים מתרבים ומצטברים, הם מהווים הקלות מקור לריח ר, מה שמושך חרקים וחיידקים מזיקים רבים, שבתורם- הופכים את הסביבה לרווית מחלות וסכנות לבריאות.
סוגי טיפול בשפכים-
נוהגים לחלק טיפול בשפכים למספר סוגים עיקריים, הנבדלים זה מחברו כתלות בסוג החומר בו צריך לטפל. הסוגים הינם:
1. טיפול בשפכים חקלאיים- שפכים חקלאיים מורכבים מחומרים אורגניים בשילוב עם חומרי הדברה ודשן וחומרים אנטיביוטיים המשמשים לטיפול בבעלי חיים.
2. טיפול בשפכים ביתיים- שפכים אילו מורכבים מחומרים אורגניים בלבד
3. טיפול בשפכים תעשייתיים- שפכים תעשייתיים עלולים להכיל גם חומרים כימיים, מתכות ורעלים שונים, בהתאם לתחום התעשייה המדובר.
טיפול בשפכים בישראל-
טיפול בשפכים במדינת ישראל נחוץ וחשוב פי כמה בשל העובדה כי ישראל סובלת ממצוקת מים מחמירה. תהליך יעיל ואיכותי של טיהור בשפכים איננו תהליך זול והוא דורש השקעה של מאמצים ומשאבים רבים. ועדה ממשלתית שבדקה את הנושא לעומקו, קבעה חד משמעית כי טיפול בשפכים מוכיח עצמו בחיסכון עצום במים טהורים ומקטינה את הצורך להסתמך באופן אבסולוטי בכמות הגשמים בשנה מסוימת.