העולם המערבי במאה האחרונה שינה את עצמו מבלי היכר בתחומים רבים ובפרט בתחום של תוחלת החיים. תוחלת החיים עלתה במאה השנים האחרונות בשלושים שנה. זהו נתון מדהים ובעקבותיו כנראה נולד בכלל המושג – הגיל השלישי. הדבר קשור לגורמים רבים: התפתחות הרפואה, איכות ורמת החיים, תזונה, מודעות למה בריא ומה לא, ריבוי עבודות שאינן פיזיות ועוד.
השינויים הללו ממשיכים לקרות בעודנו מדברים. מעבר לכך שנולדים כל יום יותר ויותר תינוקות, יש גם יותר ויותר קשישים. קשישים אלו בעצם יצרו את קיומו של המושג הגיל השלישי. אלו אנשים שחשים לרוב טוב, ולמרות שהינם בפנסיה, עדיין מעוניינים להמשיך ליהנות מהחיים, ליהנות מעשייה ומקרבתם של אחרים בני גילם.
יחד עם השינוי הדמוגרפי, קרה גם שינוי גדול במוסד הנישואין. רבים מצאו עצמם פרודים מבני זוגם, כאשר ילדיהם גדולים ובעלי משפחות משלהם ועל כן, מצאו עצמם לבד. בני הגיל השלישי מצאו את עצמם בודדים ועדיין חיוניים ועל כן חיפשו פתרון משותף שייצור קירבה וחום.
ישנם פתרונות רבים למצב זה ולכן קמו הרבה מוסדות כגון – דיור מוגן בנתניה או דיור מוגן בשרון, במרכז בצפון ובדרום. ישנם בתי אבות רבים באיזור המרכז ובתי אבות בשרון לעומת זאת – פחות.
לא כל בתי האבות מעניקים את אותו פתרון ואת אותה רמת חיים. אין ספק שהעלויות שונות ובכל דיור מוגן בשרון לרוב המחירים יהיו שונים מהצפון או מהמרכז. חשוב לבחון מה הצרכים ומה היכולת הכלכלית. כמובן שרצויה גם קירבה ליתר בני המשפחה.
דיור מוגן בנתניה בדומה לכל דיור מוגן במקומות אחרים בעצם מעניק דירה פרטית לצד דירות אחרות המאוכלסות בשכנים בני גילכם (ממש כמו קומונה בקיבוץ). בתוך בית אבות דיירי הגיל השלישי נהנים משירותים מיוחדים כמו רופאים צמודים, חוגים שונים, פעילויות תרבות, שירותי ניקיון והסעדה ועוד. כדאי לבחון פיתרון זה לצד פתרונות אחרים ולהשוות דיור מוגן אחד מול אחר כדי לבחור את המקום הנכון עבורכם.