לפעמים מפתיע לגלות עד כמה נעלמה התנועה מחייך. הטכנולוגיה והקדמה גרמו לכך שאנחנו יושבים שעות על הכסא, מתניידים בעיקר באמצעות מכוניות, מעליות, מדרגות נעות, הכל נעשה עבורנו - ואנחנו כמעט ולא זזים. התוצאה היא ללא ספק לרעתנו - מלבד חשיבות התנועה לבריאות המפרקים, השרירים וכלל מערכות הגוף, חשיבות התנועה לנפש גדולה גם היא. התנועה מביאה לירידה ברמת המתח, מרגיעה את כלל השרירים בגוף וכך גורמת לרגיעה כללית - דבר שמשפר את מצב הרוח. ככל שננוע יותר במהלך היום, כך תשתפר איכות השינה שלנו ובהתאם לכך הערנות במשך שעות היום - ואדם עירני הוא אדם שמח יותר, מלא באנרגיות חיוביות ומוכן לעשייה. גם להיבטים הרפואיים של התנועה יש השתקפות בנפש: תנועה מחזקת ובונה את העצמות, משפרת את הקואורדינציה ואת שיווי המשקל וכך מונעת נפילות, מונעת ומטפלת בכאבי רגליים, גב ומפרקים ועוד. אין זה פלא כי אדם שאינו סובל מכאבים גופניים, זז בקלות ונהנה לנוע ממקום למקום, יהיה שמח יותר. אמנם הזקנה היא בלתי נמנעת, אך באמצעות שמירה על תנועה בחיינו נוכל לעכב את תופעותיה - לעכב את הירידה ביכולות הגופניות והמנטאליות שלנו.
התנועה היא גם חופש - החופש לזוז, לפעול, ליצור, להתנסות, להשתחרר.. לתנועה השפעה אנרגטית שממריצה אותנו ומשפרת את מצב הרוח מיידית, וזאת הודות לאנדורפינים המשתחררים בעת התזוזה. תנועה מוטורית גורמת להפרשת אנדורפינים, משככי כאבים טבעיים, אל המוח, והוא משדר לגוף דרך העצבים תחושות טובות. גם אם נדמה לעיתים שאין לנו כוח לזוז, דווקא התנועה היא זו שתפחית את העייפות. כשערניים יותר, שמחים יותר ומצליחים להתרכז במה שקורה מסביבנו. כמו כן, ככל שנזוז יותר נשרוף יותר קלוריות ונשפר את תפקוד המערכות הפנימיות – דבר חשוב כדי למנוע השמנה.
חיים בתנועה הם חיים אקטיביים של אדם שמתקדם מעשייה לעשייה, ממחשבה למחשבה, ואינו תקוע במקום. אדם שאינו זז פיזית מתקשה לזוז גם מחשבתית - וכך אינו מצליח לבצע את השינויים הנדרשים בחייו.