חפש מאמרים:
שלום אורח
25.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

דוכני מזון וקייטרינג-להישאר עם טעם של עוד...

"מה בא לי היום?- פיצה או סושי?". שאלה טובה והתשובה בהמשך...

בכל אירוע, הדבר הראשון העולה בראשם של אלה שהוזמנו אליו, הוא לא התעניינות חסרת תקנה בריקוד אותו ירקוד הזוג המאושר בחתונת חייהם, או מיהו הרב שיבצע לתינוק הקטנטן את טקס ברית המילה שלו.

מה שהכי מעניין אותנו כשהוזמנו לאירוע- הוא הפה שלנו, ולא סתם הפה שלנו, אלא מה ייכנס לתוכו בייצריות קולינארית ואילו טעמים הוא יפגוש לאחר שנשלשל לכספת את הצ'ק שלעולם לא יחזור אלינו (ובתקווה שגם לא לבעלי השמחה...).

כן. האוכל תמיד היה ולעולם יישאר החלק הדומיננטי, המעניין, המסקרן והטעים ביותר בכל אירוע. אוכל הוא מצב רוח, אוכל הוא יצר אינסופי, אוכל הוא טעם החיים.

כשאנחנו מתכננים אירוע, אנחנו מחליטים קודם כל היכן יהיה. אולם, גן אירועים, הבית שלנו, חיק הטבע ( חוף ים). האפשרויות רבות ומגוונות.

לאחר שהחלטנו היכן יהיה, אנו חייבים להתחיל במשימת העונג של בחירת המזון אותו נזמין ובאיזו דרך הוא יגיע אל חיקינו.

ישנן שתי אופציות עיקריות שיכולות לסייע בהמשך הדרך.

הראשונה היא הזמנת קייטרינג.

השנייה היא דוכני מזון.

אז מה כדאי ומהם היתרונות והחסרונות של כל אופציה?

הקייטרינג, לפי הגדרתו המדויקת הינו- הספקת מזון למקום האירוע- מקום שלא צמוד לו מטבח או מבושל בו המזון המוגש.

הקייטרינג כולל בתוכו שירות של מלצרים וברמנים המגישים את המזון והשתייה ישירות לשולחנות המוזמנים.

עם כל זאת, לא רק במזון עסקינן.

הגשה מעוצבת ואסתטית חשובה אף היא. עיצוב השולחנות והכיסאות, יכול גם הוא להיות מנת חלקה של חברת הקייטרינג, מה שגורם לשדרוג ולהנאה צרופים מבחינת האורחים שלא רק טועמים, אלא גם מביטים, מביטים ומרגישים את סביבת האירוע.

חשוב מאוד להחליט קודם כל, כמה מוזמנים יהיו לכם ולפיכך להחליט על מספר המנות שיוזמנו.

מנות ראשונות, סלטים, סוגי בשרים, שתייה מגוונת, מנות צמחוניות, מנות אחרונות וקינוחים- כל אלה צריכים להילקח בחשבון.

חשוב לדעת מראש איך מגיע המזון לאירוע ובאיזו שעה הוא מתעתד להיות כבר במקום.

חשוב להבין איך יגיע ואיך יישמר במשך כל האירוע האוכל הקר או החם, וכמובן גם איך יוגש, באילו צלחות, כוסות וסכו"ם.

מספר המלצרים בכל שולחן משמעותי. אם ברצונכם שירות מהיר במיוחד, אנא ידעו את חברת הקייטרינג כדי שתעניק לכם מספר רב יותר מהממוצע, של מלצרים ומגישים.

יתרונו הגדול ביותר של הקייטרינג, הוא היחס האישי לכל אורח ואורחת. ההגשה האישית, יחס המלצרים, הפינוק ללא צורך לקום מהכסא- נותן תחושה נעימה ולא גורם לאלה שלא ממש חובבים פסדובלה וטנגו, לקום ולהיות חלק מהבמה המרכזית.

מה שהכרחי לשאול לפני שהזמנתם את הקייטרינג, הוא מהי ייחודיות חברת הקייטרינג הספציפית אליה פניתם- לעומת שאר החברות. התשובה תמיד תהיה מעניינת.

שאלו גם במה היא מתמחה  ומי הם אלה שיבשלו את המזון אותו תקנו.

בקשו גם המלצות- זה חשוב.

חסרונו של הקייטרינג טמון בחלוקת הזמן באירוע.

מנות ראשונות, הן ראשונות ומנות אחרונות הן אחרונות. אבל אם בא לי לאכול את המנה הראשונה בסוף? מה אז?

הגשת המזון נעשית בדרך כלל כשהריקודים מפסיקים,  והתחושה לעיתים מזכירה את ארוחות הצהריים שאמא החליטה על זמניהן.

כשמחליטים על הזמנת קייטרינג- חשוב לשים יתרון מול חיסרון ולראות מה טוב בשבילכם   ובשביל המוזמנים שלכם. ביחרו חברת קייטרינג שתענה לכם על כל שאלה ובקשה וכמובן- תעניק לכם טעם של עוד...

האופציה השנייה היא הזמנת דוכני- מזון.

אם מאסתם בקייטרינג המסורתי והמוכר, אופציית דוכני המזון תעניין אתכם.

דוכני מזון כשמם כן הם.

בכל דוכן מוגש לקהל האורחים מזון ספציפי, אותו ניתן להריח, להרגיש, ולעיתים לראות את תהליך הכנתו על ידי שף המתמחה בסוג מזון זה.

זה מעורר סקרנות, מעצים את עניין האוכל באירוע ועושה את החוויה לאטרקטיבית במיוחד.

מגוון המאכלים בדוכני המזון הוא אינסופי: פיצות, פוקאצ'ות, סושי, פלאפל, פשטידות, פסטות, לחמניות בנקניקיה, בשרים מכל   הסוגים, טירס חם, פיתות על טאבון ועוד.

גם מגוון הקינוחים פה מרטיט ולא נותן מנוח: דוכני קרפ צרפתי, וופל בלגי, פנקייקים, מפלי שוקולד, צמר גפן מתוק, פופקורן ועוד.

כשאנחנו מחלטים להזמין דוכני מזון לאירוע שלנו, אנחנו צריכים לקחת מספר פרמטרים בחשבון.

קודם כל, לבדוק מהו סגנון המזון אותו אוהבים המוזמנים שלנו.

אם זוהי מסיבת יום הולדת לילדים, ברור שנזמין את אותו מזון בו ילדים חושקים ולא נמצא באירוע דוכן של בשרים וסטייקים למיניהם.

נמצא שם בעיקר דוכני נקניקיות בלחמניה, פיצות, תירס חם, ודוכנים ייחודיים של צמר גפן מתוק ושוקולדים מעניינים.

אוקי. החלטנו על סגנון המזון אותו אוהבים מרבית אורחינו. מה שנותר לנו כעת הוא להחליט, בשיתוף חברת דוכני המזון שבחרנו מספר נושאים מהותיים.

הראשון מביניהם הוא כמה דוכנים להזמין, כלומר מהם סוגי המזון המשמעותיים שאנו רוצים באירוע שלנו. החלטה חשובה להצלחתו של הערב מבחינה קולינארית.

בהמשך נבדוק עם חברת דוכני המזון אם יהיה שף בכל דוכן, איך יעוצבו הדוכנים, באילו כלים יוגש המזון, צלחות, כוסות, סכו"ם וכמובן מהי השתייה שתהיה בכל דוכן ודוכן.

ההחלטה בידיכם, והיא כמובן תלויה ביכולתכם הכלכלית.

החיסרון המשמעותי של דוכני המזון, הוא העמידה בתור באותם דוכנים אטרקטיביים- אלה שרוב רובו המכריע של קהל האורחים ירצה לטעום בהנאה, שאולי התור יפגע בה מעט.

לאנשים מבוגרים ההליכה לדוכן והעמידה בתור, אם קיים, תקשה עליהם את הנאת האכילה. קחו זאת בחשבון.

עם זאת- יתרונם הגדול ביותר של דוכני המזון הוא הדינמיות והזמינות של המזון באירוע. אין כאן חלוקה לפי מנות ראשונות או אחרונות, החופש הוא בידי האורחים, גם בכמויות אותן הם יאכלו, אך בעיקר בזמנים הנוחים להם.

כשאורח ירצה   לרקוד הוא לא יהיה חייב להמתין לשעה המיועדת להגשת המזון והוא יחליט את פעילותו באירוע כפי שנוח לו ונעים לו.

אם כן האפשרויות מגוונות.

הצלחת האירוע טמונה בסוג המזון שיוגש, בטעמו ובאופיו.

גם אם בסיוע קייטרינג וגם אם בעזרת דוכני מזון- הדבר החשוב ביותר הוא התאמת התפריט לאורחים וכמובן מקצועיות החברה ממנה הזמנתם את טעם האירוע שלכם.

אז עכשיו, מה באמת בא לכם לאכול?

פיצה או סושי?

הבחירה בידכם.

איחולי הצלחה בבחירת הטעמים שיעשו לכם את האירוע להכי טוב שיש!

שלכם,

אתר מסיבות

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מסיבות והפקות אירועים

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שלומי אוחנה - אתר מסיבות

מאת: שלומי אוחנה - אתר מסיבותאירועים וחתונות22/03/091499 צפיות
ההתרגשות בעיצומה. התאריך מתקרב והילדודס שלכם גדלים במהירות האור אל מול עיניכם-והנה, הם הגיעו לגיל שבו אפשר להתחיל. להתחיל?... מה להתחיל? כן. כן. הגיע הרגע להתחיל לתכנן את האירוע החשוב בחייהם, הגיל בו הם הגיעו למצוות, ולעשות את זה הכי טוב והכי מרגש שאפשר!

מאת: שלומי אוחנה - אתר מסיבותהפקת אירועים03/03/091496 צפיות
סוף הוא תמיד התחלה של משהו אחר... מכירים את המשפט הזה? נו. בטח מכירים. מי שהמציא את המשפט הזה,כנראה חשב באותו רגע על חתונה ומסיבת רווקות. הרי סופה של תקופת הרווקות היא תחילתם של חיי הנישואין. אז איך ננציח את הרגעים המיוחדים האלה, הגבול הדק בין תקופות משמעותיות בחיי כל רווקה, הימים האחרונים בחייה ללא טבעת והינומה- אם לא במסיבת רווקות שתגרום לכל רווקה לרצות להתחתן? או יה!

מאת: שלומי אוחנה - אתר מסיבותהומור וסטנד-אפ23/02/091632 צפיות
ברגע הראשון שאנחנו שומעים את המילה - ליצן - מהדהד בראשינו צחוק גדול. אנחנו חוזרים להיות ילדים לכמה שניות. חוזרים לרגעי ההשתטות, לרגעים בהם היינו חופשיים לעשות את כל הדברים שרק רצינו, לאותם רגעים בהם היה לנו החופש להיות אנחנו, ללא גבולות, ללא מחסומים, ללא התניות. פשוט להיות.

מאת: שלומי אוחנה - אתר מסיבותהפקת אירועים23/02/091303 צפיות
אז למה להזמין רקדנית בטן לאירוע שלכם? מאז ומתמיד נחשב ריקוד הבטן לחושני, מורכב ומסקרן. על אף שהינו ריקוד עתיק מאוד, הוא מעניק תחושת חופש ויצירה, ביטוי עצמי- גופני ומנטאלי, לכל הרוקדת אותו, וכפועל יוצא גורם להנאה ויזואלית-עמוקה לאלה הצופים בה. רקדנית הבטן, הופכת כל אירוע סטנדרטי, לאירוע אחר ושונה.

מאת: שלומי אוחנה - אתר מסיבותהפקת אירועים13/02/091564 צפיות
"מה?! שאני אחגוג יום הולדת? בגיל שלי"? לבטח שמעתם את המשפט הזה ולא מעט (אולי אתם אלה שאומרים אותו?). והתשובה הנכונה היא:"כן! ברור! לחגוג זה חובה! איך לא?!".

מאת: שלומי אוחנה - אתר מסיבותהפקת אירועים11/02/091312 צפיות
רק המילים קוסם, קסם, קוסמים מעבירה בי מן צמרמורת של סקרנות, אני מעריצה מושבעת של כל ספרי הפנטזיה למיניהם ,הארי פוטר זו חגיגה שבכל פעם שהיא נגמרת אני ישר רוצה עוד..קוסמים מיהם ולמה הם פה? קוסם קוסמים למסיבות ואירועים רק המילים קוסם, קסם, קוסמים מעבירה בי מן צמרמורת של סקרנות, אני מעריצה מושבעת של כל ספרי הפנטזיה למיניהם ,הארי פוטר זו חגיגה שבכל פעם שהיא נגמרת אני ישר רוצה עוד..

מאת: שלומי אוחנה - אתר מסיבותהפקת אירועים11/02/091457 צפיות
לקפוץ גבוה, כמה שיותר. לקפוץ, להשתולל, לא לחשוב יותר מידיי, ליהנות מכל רגע ושוב לקפוץ. לנחות עם כל הגוף, ללא פחד, ללא עצירה, כמו נחיתה על ענן רך, נעים וצבעוני במיוחד. למי לא מתאימה עכשיו התחושה הקופצנית הזו והענן הרך אליו מגיעים בסיום קפיצה משתוללת? אני בטוחה שלכולנו. החופש לעשות מה שבאמת מרגישים, לרחף על עננים, לקפוץ בלי שיגידו לך כלום, להגיד מה שבא, לחשוב מהלב, לקפוץ גבוה וכמה שיותר.

מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון

מאת: עופר שלועסקי מזון18/07/214129 צפיות
תנור אפייה תעשייתי

מאת: עופר שלועסקי מזון26/02/214547 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: דניאל מלמדעסקי מזון16/02/206022 צפיות
מסעדת NG נווה צדק הינה מסעדת בשרים הותיקה והאיכותית מאז שנת 2003. הבשרים הכי איכותיים. קראו מה הלקוחות ממליצים על המסעדה.

מאת: רועי כץעסקי מזון16/12/1812310 צפיות
מעוניינים באוכל מוכן לשבת? מתגעגעים לטעמים של בית? את ארוחת השבת הקרובה שלכם כבר תרכיבו מאוכל ביתי מוכן, טעים להפליא, אוכל עם טעם של בית. את התחושה החמימה הממלאת את הלב עם כל ביס בארוחה המתבססת על אוכל ביתי קשה לתאר במילים. גם כאשר ישנן עשרות מסעדות גורמה המציעות מנות מודרנית מעוצבות, רוב האנשים עדיין מתגעגעים יותר מכל לאוכל של בית כי אחרי הכל מאין כמו אוכל של בית.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183482 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: הדסהעסקי מזון17/09/173315 צפיות
מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.

מאת: שרון צרפתיעסקי מזון13/08/173652 צפיות
בהחלט לא חייבים לצאת מן הבית כדי לקבל ארוחה שהיא גורמה, ובדיוק לפי הטעם האישי של הסועדים. בלי לקום מהכסא, בלי לאחר, בלי לחכות למלצרית ועם כל הפרטיות של הבית האישי של כל אחד ואחד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica