אצל רוב האנשים, ברגע שמתחילים לעלות על ההגה ולנהוג לכל מקום ברכב פרטי, קשה מאוד לחזור לנסוע באוטובוס. בעבור רובנו, נסיעה באוטובוסים, ולמעשה בכל תחבורה ציבורית, היא פשוט לא אופציה. ולכן, אם אנחנו עומדים בפני פסילת רישיון נהיגה או אם כבר שללו לנו אותו, מיותר לציין שהעולם שלנו חרב עלינו.
פסילת רישיון נהיגה מאלצת אותנו, נהגים חדשים וותיקים כאחד, שכבר התרגלו לנוחות המדהימה שזוכים לה כשנוהגים ברכב פרטי, לחזור להתנייד עם תחבורה ציבורית, שגוזלת הרבה מאוד זמן, לא מביאה אותנו עד לפתח הבית, העבודה, הלימודים וכו' וגם כרוכה בנסיעה משותפת עם עוד עשרות אנשים זרים.
אם יש עורך דין נהיגה בשכרות ותוצאותיה, או כל דבר שהביא אותנו למצב של פסילת רישיון נהיגה יכול כל אלה להיות רק חלום רע, שכן עורך הדין יכול לעזור לנו למנוע את הפסילה ואף לשנות את ההחלטה אחרי שהרישיון שלנו כבר נפסל.
לא בכל המקרים אפשר לבטל פסילת רישיון נהיגה אבל תמיד שווה לנסות, בייחוד במקרים שבהם הנהיגה היא הפרנסה (נהגי מוניות, למשל). כמובן שהניסיון צריך להיות בעזרתו של עורך דין לתעבורה ולעולם לא לבד, שכן במקרה של פסילת רישיון נהיגה לא מדובר בתביעה קטנה בין אדם אחד לאחר אלא בין האדם לבין המדינה, כך שזה עניין רציני והכרחי שעורך דין מתחום התעבורה יטפל בתיק אם רוצים לפחות סיכוי להפוך את אשר נגזר.
באיזה מקרים יכולים לפסול לנו את הרישיון? מקרה אחד הוא בעת ביצוע עבירת תנועה שכלולה באחת העבירות שבגינן ניתן לפסול את הרישיון, או בעת ביצוע עבירה שהובילה לתאונת דרכים, הריגה או פציעה של אדם או רכוש. מקרה אחר הוא כושר נהיגה לקוי, למשל מסיבות רפואיות.
איך עורך דין לתעבורה יכול לשנות את המצב? במקרה של ביצוע עבירות, אחד הכיוונים הכי טובים שאפשר לנקוט בהם הם מה שנקרא "ראיות נסיבתיות", כלומר אין הוכחה חד משמעתית לכך שהנהג ביצע עבירה או שתאונה שהתרחשה היא באשמתו. במקרה של כושר נהיגה לקוי, מבדקים רפואיים כבר יוכיחו שאין בעיה בריאותית לנהוג, אם זה אכן המצב.