פעם, כשהיינו מחפשים מוצר כלשהו או שירות כלשהו היינו מתחילים להסתובב בין החנויות השונות, רואים את המוצר ומתרשמים ממנו, לאחר מכן היינו שומעים מה המחיר ומחליטים בהתאם. האפשרות השנייה הייתה לחפש בעיתון או בפלאיירים שהיו מחולקים בתיבות הדואר ולהתקשר לחנות עצמה. כיום, כל זה השתנה ורוב הצרכנים מחפשים את מבוקשם באתרי האינטרנט השונים בין אם מדובר במוצר ובין אם מדובר על שירות מסוים. לפיכך בניית אתר אינטרנט הפכה לצורך גם למי שאינו מעוניין בכך אם הוא רוצה שיגיעו אליו לקוחות. ישנם שני סוגי אתרים עיקריים: בנית אתרים תדמיתיים או אתרים למסחר אלקטרוני.
בניית אתר תדמיתי
אתר תדמיתי הוא אתר אשר משמש בעצם כחלון הראווה של העסק. באתר ישנו מידע רב על העסק, הבעלים והשירות שהוא מספק. בניית אתר תדמיתי לא לוקחת בדרך כלל זמן רב וישנם מספר אפשרויות להקמה. האפשרות הראשונה היא בנייה עצמאית בעזרת מערכת קוד פתוח הנקראת וורדפרס, מערכת זו הינה מערכת פשוטה שכמעט כל אחד יכול לבנות בעזרתה אתר אינטרנט תדמיתי, האפשרות השנייה היא לפנות לחברה שחלק מעיסוקה הוא בניית אתר תדמית, חברות אלו מעסיקות גם מעצבי אתרים המתאימים את עיצוב האתר לדרישות הלקוח ולצרכי האתר. חברות אלו עוסקות בין היתר גם בתחום של פרסום אתרים, קידום אתרים בגוגל ועוד. כמובן שעלות הבנייה בעזרת חברה הוא לא זול ויכול להגיע גם לאלפי שקלים.
אתר למסחר אלקטרוני
אפשרות נוספת של בניית אתר היא הקמת אתר למסחר אלקטרוני. אתר זה הינו בעצם חנות שניתן להזמין בה את המוצרים הנמכרים ולקבל אותם בדואר. במהלך בניית אתר שישמש כחנות חשוב מאוד לשים דגש על האמינות ולכן צריך הסכם עם חברת סליקת אשראי שמבטיחה סודיות מלאה בשמירת כרטיס האשראי של הלקוח. היתרון הגדול של בניית אתר שישמש כחנות אל מול חנות פיזית הוא העלויות, עלות הקמה של חנות עולה בדרך כלל כמה אלפי שקלים ותחזוקת החנות כמה מאות שקלים בחודש לעומת ההוצאות על חנות פיזית שכוללות שכירות, חשמל, מים, ארנונה ושאר הוצאות שאין לאתר המשמש כחנות למוצרים שונים ברשת.