כיום, אנשים רבים חולמים להיות כלכלנים, או לפחות להיות בעלי ידע נרחב בנוגע לשיטת הפעולה של מערכות כלכליות. לכן אין זה מפתיע שסטודנטים ישראלים רבים, בוחרים להירשם ללימודי הכלכלה לתואר ראשון ושני ואף מעבר לכך. תואר בכלכלה מאפשר לכם להבין כיצד בעצם פועלת מערכת מוגבלת של משאבים במצב תמידי של חוסר - ואיך בני האדם מציעים פתרונות שונים לכך. במהלך הלימודים אתם עוברים קורסים לא רק בכלכלה אלא גם בסטטיסטיקה, חשבונאות, ואפילו מדעי המדינה.
ומה עם לימודי הפסיכולוגיה?
בניגוד אל לימודי כלכלה, הרי שלימודי הפסיכולוגיה מציעים חוויה שונה לגמרי. לימודי פסיכולוגיה באים בעצם להכשיר את מערך הפסיכולוגים העתידי. חשוב להדגיש, שאם ברצונכם להיות אכן פסיכולוגים בעלי רישיון, עליכם להמשיך אל לימודי פסיכולוגיה לתואר שני ולא להסתפק בתואר הראשון. במהלך הלימודים, אתם תלמדו כיצד פועלת הנפש האנושית, כיצד מתפקד האדם היחיד בתוך חברה, כיצד מתבצעת פסיכולוגיה ארגונית, מהם המניעים של בני האדם, כיצד אפשר לתת מענה לבעיות נפשיות, ועוד תכנים רבים.
ולסיום - לימודי הניהול
בשונה מלימודי פסיכולוגיה או לימודי כלכלה, הרי שתחום הניהול הוא בעל גישה יוצאת דופן. כיום רבים מהתלמידים נרשמים אל לימודי ניהול, משום שהם רוצים לרכוש את הכישורים הנדרשים, בשביל לנהל בהמשך ארגון או חברה בעלי מאפיינים משתנים. לימודי ניהול כוללים בין השאר הכירות עם תורות הניהול הבסיסיות והמתקדמות. המעניין הוא שבלימודים ניהול משקיעים לא פעם גם לתחום של לימודי הכלכלה (שהרי מנהל טוב צריך להבין את התחום הכלכלי), וגם לא פעם לתחום הפסיכולוגיה - שכן מנהל שמבין את נפש האדם, הוא בוודאות מנהל מוצלח יותר. בקיצור, יש היום שפע של מסלולי לימוד לבחור ביניהם. אתם רק צריכים לסמן את מה שמעניין אתכם ולהתחיל ללמוד.