בשעה טובה, החלטת לרכוש סוף סוף מכונית חדשה. יחד עם כל ההכנות, ברור לך כי הפעם תרצה לשמור ככל האפשר על הנכס. אתה נחוש לעשות ביטוח מקיף, שיהיה רחב כמה שיותר. סוגיה אחת מעסיקה אותך רבות, והיא הגורם דרכו תעשה את הפוליסה. האם לפנות לחברות הביטוח הישיר, או דווקא לסוכן ביטוח?
לפני מספר שנים, כאשר נפתח שוק הביטוח לתחרות, השתנו חוקי המשחק בצורה משמעותית. פתאום, החלו לפעול גם חברות ביטוח ישיר, והתחרו על הלקוחות יחד עם הסוכנים הותיקים יותר. כיום, כאשר באים לבחור בפוליסה מכל סוג, ניצבות מול העיניים אינספור אפשרויות. הנה מספר דגשים שיעזרו לך לצמצם אותן במידה רבה.
על ביטוח מקיף
ממש על קצה המזלג, ביטוח מקיף אינו חובה, אך הוא מומלץ במידה רבה. הוא יעניק פיצוי ניכר לנהג עבור נזק אשר נגרם לכלי הרכב שלו, כרשימת הגורמים האפשריים לכך כוללת, בין השאר, תאונות, שריפות, מעשי זדון וכן הלאה. הביטוח משולם בצורה של פרמייה חודשית, כשגובה הפיצויים והתנאים לקבלתם מפורטים בתנאי הפוליסה.
המאפיינים של חברות הביטוח הישיר
כפי שכבר אמרנו, ביטוח מקיף, בדומה לפוליסות ביטוח חובה או ביטוח צד ג', ניתן לרכישה באמצעות אינספור גורמים. הסוג הראשון הוא חברות הביטוח הישיר, אשר קיבלו את שמן עקב עובדה ברורה אחת: הן לא נעזרות בסוכנים. תחת זאת, עיקר ההתקשרות מולן תהיה באמצעות הטלפון, או אפילו אתר האינטרנט שלהן.
מצד אחד, הרי שתקשורת מסוג זה פשוטה הרבה יותר. היא לא מצריכה פגישה עם סוכן, וניתן לסגור על הביטוח, באמת, תוך מספר דקות. הדבר מציע גם שבחירה בפוליסה יכולה להיות פשוטה וזולה יותר, וזאת מכיוון שנחסך מהלקוח תשלום עמלות עבור הסוכן.
מן העבר השני, המתנגדים לחברות הביטוח הישיר יטענו, ויש שיאמרו בצדק, כי קשה להן הרבה יותר להתאים את הפוליסה לצרכי הלקוח כשהן לא מכירות אותו (עם כל הכבוד לטלפון). כמו כן, עלולה להיווצר בעיה כאשר נתקלים בשאלה כלשהי בנוגע לפוליסה האישית, ולא ברור מי מחברת הביטוח יוכל לענות עליה.
היתרונות והחסרונות של סוכני ביטוח
ביטוח מקיף ניתן לרכישה גם באמצעות כל סוכן ביטוח, אשר יברר עבור הלקוח הצעות במספר רב של חברות הפועלות בתחום. הדבר נעשה לרוב לאחר מספר פגישות בין הסוכן ללקוח, בו מבינים את הצרכים, התקציב וכדומה. עקב כך, ברור כי היחס האישי הניתן יכול רק לסייע. מצד שני, עלולה להיווצר בעיה כשרק אדם אחר מטפל במקרה: למשל, לא תמיד הוא זמין.
כאשר בוחרים בדרך זו, חשוב מאד לבדוק מי הסוכן אשר עומד מולך: מה הניסיון המקצועי שלו? אילו פוליסות הוא מציע בדרך כלל? האם הוא נראה אמין? וכן הלאה. המלצות של מכרים יכולות רק לסייע, כמו גם חוות דעת אובייקטיביות. וכן, גם פה רצוי לברר אצל מספר סוכנים, ולבחור בהצעה המתאימה יותר לצרכים.
אז במה בוחרים?
ברור כי ביטוח מקיף הוא אחד החשובים שניתן לעשות כיום. במקרה של תאונה או פגיעה פיזית ברכב הוא מאפשר לקבל פיצויי עתק, שמהווים לא פעם את ההבדל בין התבססות על התחבורה הציבורית- לבין רכישת מכונית חדשה. השונות הגדולה בין הצעות הביטוח המקיף מקשה עוד יותר על הבחירה: כל פוליסה תכסה דברים שונים בתכלית, ופערי המחירים יגיעו לעשרות אחוזים.
בהתבסס על הנאמר כאן ובאמצעות ההיגיון הבריא, ניתן לצמצם את האפשרויות במידה רבה. ההמלצה שלנו היא להחליט, כצעד ראשון, על הגורם אשר יעניק את השירות הזה, ורק לאחר מכן לבצע השוואת מחירים. בסופו של דבר, ביטוח מקיף טוב יכול להינתן באמצעות כל אחד מהגורמים המקצועיים שהוזכרו. השאלה היא מה מתאים לך, הנהג.