הפרקט, רצפת העץ המוכרת, מעניקה לעיצוב הבית אווירה חמימה ונעימה המקושטת בצבעים טבעיים. הדרישה לרצפת פרקט עלתה מאוד בשנים האחרונות וניתן לראות זאת אפילו בדירות שכורות שמקפיצות את מחיר הדירה במידה ומותקן בה פרקט. קיימים סוגים שונים של פרקטים - עץ מלא, למינציה, פרקט עץ רגיל ועוד. כל פרקט הוא בעל עלויות שונות עבור התקנתו ומחירוו. לכל סוג פרקט יתרונות וחסרונות בעלויות, בזמן ההתקנה, בעמידות שלו, באופן תחזוקתו וכן הלאה. רצפת פרקט זה לא עסק זול ורבים תוהים איך הם יכולים לחסוך עלויות בהתקנת הפרקט בביתם? תשובה לשאלה זו במאמר הבא.
מה הן העלויות של התקנת פרקט?
במידה והחלטתם כי תרצו שפרקט יעטר את רצפת ביתכם יש לקחת בחשבון כי העלויות של הפרקט אינן מסתכמות ברכישתו בלבד - גם ההתקנה שלו תעלה לכם כסף.. רבים הישראלים בעלי התקציב המוגבל שבוחרים בפרקט למינציה שמסתכם כפרקט הזול ביותר בתחום מבחינת עלויותיו. מחירו של פרקט למינציה נע לרוב בן 50-150 ש”ח למ”ר, בעוד פרקט מעץ מלא יכול להגיע מ200 ש”ח ועד כ500 ש”ח למ”ר! הכל תלוי בטיב החומר ממנו עשוי הפרקט. העלויות של התקנת הפרקט עצמו משתנות בהתאם לחברה מולה מתנהלים, הותק שלה, הניסיון המקצועי בתחום והמוניטין שלה. במקרים מסוימים תוכלו לרכוש את הפרקט במחיר שכולל כבר את ההתקנה.
האם כדאי להתקין פרקט לבד?
יש הסוברים כי דרך לחסוך בהתקנת הפרקט מצד אחד ומצד שני עדין לבצע בחירה בעץ איכותי היא כדלקמן: לקנות פרקט איכותי מעץ מלא ואת ההתקנה עצמה לעשות לבד. סברה זו מתגלה לרוב כשגויה, שכן הליך התקנתו של פרקט עץ אינו פשוט ודורש ידיים מקצועיות. במידה ובחרתם להתקין במו ידכם את הפרקט ולחסוך עלויות יש לקחת בחשבון כי כל שגיאה קטנה בהליך ההתקנה יכולה להיות קריטית לעמידותו ותחזוקתו של הפרקט לאורך שנים. התקנה לא נכונה של הפרקט יכולה לגרום לנזקים שידרשו מכם תיקונים ועלויות נוספות. על כן מומלץ מלכתחילה לקחת בחשבון שרוב הסיכויים שאת רצפת הפרקט תבנו בסיועו של איש מקצוע ושזו עלות שלא ניתן להיפטר ממנה.
אז איך נחסוך עלויות בהתקנת פרקט?
אבן הבסיס שצריכה להוביל אתכם בחיסכון עלויות בהתקנת פרקט היא כדלקמן: חיסכון עלויות מבלי לחסוך ולהתפשר באיכות העבודה עצמה. מה הכוונה? ניתן להתפשר על איכות העץ למשל אך לא על התקנתו. קיימים סוגים שונים של פרקטים כאשר הפרקט הזול ביותר, כאמור לעיל, הינו למינציה. הלמינציה הוא פרקט שאינו עשוי מעץ אמיתי טהור אך הוא בא במגוון צבעים וגוונים שנותנים את האשליה שאכן מדובר בפרקט עץ. מכיוון שהוא לא עשוי מעץ מלא, אלא מיוצר באופן סינטטי, העלויות שלו זולות. פרקט למינציה לא נשרט בקלות ופגיעות קלות בו ניתנות לתיקון. הוא לא דורש תחזוקה שוטפת אך כאשר מנקים אותו יש לוודא כי הוא לא נשאר רטוב לאורך זמן בכדי לא לפגוע בלמינציה. המראה של הלמינציה, בניגוד לפרקטי עץ אחרים, נשאר זהה לאורך שנים. יתרון נוסף של הפרקט, שבעקבותיו משתמשים בו במשרדים רבים, הינה העובדה שניתן לפרק אותו ולהתקין אותו מחדש בעקבות שיטת התקנתו.