הנה זה בא, האירוע שהתכוננתם אליו בשבועות האחרונים, יום הולדת.
אז שלחתם הזמנות ליום הולדת, הכנתם את כל ההפעלות, הכיבוד והעוגות, השירים והריקודים, המתנות ההפתעות ושקיות יום הולדת. נראה כאילו הכנתם הכל בכדי שיהיה יום הולדת שמח שתוכלו אחר כך לומר הייתה לנו יופי של הפקת יום הולדת. האומנם?
בואו נחשוב על זה רגע ביחד, מה הדבר שנשאר אחרי יום ההולדת? לא, לא הלכלוך שצריך לנקות, גם לא העדכון של רשימת האורחים ופתיחת המתנות, גם לא החור בתקציב שעכשיו צריך לכסות. הדבר היחיד שנשאר לכם כמזכרת הוא תמונות יום ההולדת שלכם!
האם כבר קרה לכם שצילמתם מסיבת יום הולדת וכשהסתכלתם על הצילומים הייתה לכם אכזבה? אז מה בעצם שם קרה? ואיך אפשר להשתפר?
חשוב מאוד להיות מוכנים מבעוד מועד לאירוע. יום הולדת הוא אירוע שאורך כשעתיים והמעבר בין פעילות אחת לשנייה הוא מהיר -אתם לא רוצים לפספס אפילו דקה ובטח שלא את עוגת יום הולדת וטקס הנרות של הילד שלכם.
אז ראשית ההכנות:
יש לוודא שהציוד שלכם מוכן, המצלמות טעונות גם של הוידאו וגם הסטילס אם אתם משתמשים במקרה בשתי מצלמות שונות. כרטיסי הזכרון ריקים ואפילו יש לכם עוד אחד לפחות לגיבוי במקרה שיתמלא.
אחד מבני המשפחה או החברים יקבל את תפקיד הצלם. רצוי שאלו לא יהיו ההורים.
על הצלם להכיר מראש את כל הפונקציות של המצלמה שאתם אמורים להשתמש בה. (במרבית המצלמות הדיגיטליות ישנם מצבים מתוכנתים מראש לצילום במצבים שונים כגון: צילום לילה, צילום ילדים ובעלי חיים, צילום בתוך הבית צילום ברצף, עם ובלי פלאש ועוד.)
תאורה:
בבית - באופן אישי עדיף לצלם בתאורה טבעית (מהשמש) של החדר ללא שימוש בפלאש אשר יוצר צללים חזקים. פיתחו תריסים וחלונות על מנת לאפשר לכמה שיותר אור מבחוץ להיכנס פנימה. צלמו כמה תמונות ובחנו את התוצאות. אם יש צורך, אפשר וכדאי להדליק את כל המנורות בחדר. אם זה עדיין לא מספיק, תוכלו להוסיף פרוז'קטור ולכוון אותו אל התקרה.
בחוץ - עליכם להיות מודעים לתאורה המשתנה עם רדת החשיכה.
משחקי האור והצל שיוצרת השמש גורמים לצילומים קונטרסטיים למדי. עדיף שהילדים יהיו כמה שיותר בצל, כך תקבלו צילומים אחידים ויפים. מכיוון שמרבית מסיבות יום ההולדת מתקיימות אחה"צ כשהשמש נמצאת בזוית נמוכה, צלמו כשאתם נמצאים עם גבכם לשמש ולא להיפך. אגב, אם השכרתם מתקנים מתנפחים ליום הולדת, הצבעוניות שלהם יכולה להיות רקע מצוין לתמונות.
כמה לצלם? כמה שיותר. תמיד ניתן למחוק תמונות מיותרות. ככל שתרבו לצלם, ניתן יהיה לבחור מהן את הטובות ביותר. בעיקר ברגעים שבהם הילדים נמצאים בתנועה.
לפני ואחרי: יתכן שתרצו להכין אלבום יום הולדת מהתמונות שצילמתם. אפשר להתחיל לצלם כבר מההשכמה של נסיכת היום הולדת (טוב... גם לנסיך מגיע). את ההכנות לאורך היום, הקישוטים, שולחן האוכל המעוצב, העוגה עם הנרות, צריך להמשיך...
מבויים או ספונטני? גם וגם. אפשרו לאירוע להתנהל בלי התערבות מוגזמת של הצלם, תנו לילדים להנות מיום הולדת מושלם. רק כאשר באמת צריך תבקשו מהילדים להתארגן לתמונה קבוצתית.
פרצופים או רציניים? גם וגם. הזמינו את הילדים לעשות תמונה או שתיים שטותניקית ומצחיקה וגם כמה אחרות רציניות ומכובדות שיהיו גאים בהם גם בעוד כמה דורות. הסבירו לילדים מה אתם עושים, הם ישמחו לשתף פעולה.
מי ומה במסגרת? חצי ראש, רגליים חתוכות. שימו לב להיות במרחק הנכון או להשתמש בזום של המצלמה. כשמצלמים חצי גוף (עד החגורה בערך) רצוי שהראש של המצולם יהיה בערך בשליש העליון של המסגרת. כשמצלמים את כל הגוף, לשים לב שגם הנעליים יכנסו למסגרת.
גבוה או נמוך? בעיקר נמוך. כי זה הדבר הכי חשוב כשמצלמים ילדים. אנחנו גבוהים בצורה משמעותית מהילדים שלנו. כדי לקבל תמונות שתתגאו בהם, יש לרדת על הברכיים (או להשתמש בשרפרף למי שמתקשה) כך שהמצלמה תהיה בגובה הראש של הילדים.
עכשיו אין ספק שיהיה לכם יום הולדת שמח שלא תוכלו לשכוח