ישנם כמה סוגים של סיכונים בניתוח הגדלת חזה, לעתים לא מתקבלת התוצאה הרצויה, יש סיכונים בריאותיים הנובעים משימוש בחומרי הרדמה כמו בכל ניתוח, יתכן שהניתוח יגרום לזיהום או שיהיה דימום אחרי הניתוח. אפשרות נוספת היא שיהיו כאבים חזקים במיוחד בימים אחרי הניתוח, אומנם לכל מטופלת יש כאבים בשדיים בימים שאחרי הניתוח, והן בדרך כלל מקבלות מרשם למשככי כאבים, אך יש סיכוי קטן לכאבים חדים ומטרידים באופן יוצא דופן.
האם הסיליקון מסוכן?
בעבר שתלי הסיליקון החזיקו מעמד לעשר עד 15 שנים, כשהמעטפת הייתה עשויה מסיליקון והמילוי היה נוזלי (תמיסת מלח). כיום שתלי הסיליקון עמידים יותר, והן המעטפת של השתל והן תוכנו מורכבים מסיליקון, כאשר בתוך השתל יש ג'ל סיליקון. היתרון הגדול של הג'ל הוא שגם אם המעטפת נקרעת, השתל שומר על צורתו, בשתלים המודרניים דליפה של השתל מאד נדירה. אין עדויות שמצביעות על כך ששתלי הסיליקון גורמים למחלות או מגדילים את הסיכון לסרטן השד. אומנם מנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA) הורה בשנות התשעים לא להשתמש בשתלי סיליקון עקב חשש שהם מסרטנים, אך תוצאות מחקרים שפורסמו לאחר מכן לא מצאו קשר נסיבתי בין שתלי סיליקון לבין שכיחות גבוהה יותר לחלות בסרטן השד. מומלץ לעבור בדיקת ממוגרפיה לפני ביצוע ניתוח הגדלת חזה, ולאחר הניתוח בעת בדיקות ממוגרפיה לדווח לרופא שעברת ניתוח הגדלת חזה, ואז יש צילום נוסף שמתבצע כדי לכלול חלק קטן מהשד שהשתל עלול להסתיר בבדיקת ממוגרפיה.
סיבוכים אפשריים בניתוח הגדלת חזה
יש סיבוכים מקומיים אפשריים בניתוח הגדלת חזה כמו התקשות של השדיים (מעטפת קשה שהגוף יוצר סביב השתל), תחושה של קפלים או צניחה של השדיים. יש סיבוכים חמורים יותר כמו דימום רב או זיהום, אך אלה נדירים והרופא המנתח מנחה את המנותחת ועוקב בעצמו אחר תסמינים לתופעות אלה, וחשוב שגם המנותחת תשים לב ותדווח לרופא במידת הצורך. במקרה של דימום משמעותי, הדימום יופיע לרוב בפרק זמן של 24 שעות אחרי הניתוח, ונוצר כאשר כלי דם מדמם לכיס אליו הוחדר השתל. במקרה של דימום, יש להוציא את השתל בהרדמה חלקית או מלאה, לנקז את הדימום ולהחזיר את השתל למקומו. במקרה של זיהום, מצב דלקתי הגורם לחום, נפיחות והפרשות ממקום הניתוח, יש להשתמש באנטיביוטיקה ובמקרים חמורים הרופא המנתח יוציא את השתל, האזור יישטף והשתל יוחזר למקומו.
ניתוחים פלסטיים הם הליכים מורכבים, וחשוב להיות מודעת לזה ולשקול ברצינות מדוע את עושה את הניתוח והאם יש סיבות אובייקטיביות שמצדיקות זאת. כשתקבעי פגישה עם המנתח הפלסטי, רופא אמין יספר לך גם על ההחלמה מהניתוח ועל סיבוכים וסיכונים אפשריים. כדאי לברר מידע על המנתח הפלסטי שאת בוחרת, כמה ניתוחים ביצע בעבר, האם הוא עובד במקביל בבית חולים, האם הוא מומחה בניתוח הגדלת חזה. כדאי גם לחפש המלצות לרופא בו תבחרי, ואומנם מנתח פלסטי מוכר ומוערך יהיה פעמים רבות יקר יותר, אך כשזה נוגע לבריאות שלך לא כדאי לחסוך. חשוב שתזכרי שתשלום יקר לא מבטיח ניתוח הגדלת חזה מוצלח, ולהיפך, אך איסוף מידע על הניתוח ועל המנתח חשוב.