יותר ויותר ישראלים צעירים מבינים את החשיבות הרבה של התואר האקדמי. הם רואים את התחרותיות בשוק העבודה הארצי והבינלאומי, הם רואים את יוקר המחייה ומבינים היטב שכדי להצליח חייבים להחזיק בתואר. הם מבינים עוד יותר שהמסע האקדמי מתחיל מ-השלמת בגרויות.
אז מדוע היום, עם כלל המכללות ועם ציוני הפסיכומטרי, השלמת בגרויות עדיין משחקת תפקיד חשוב כל כך במסלול האקדמי. התשובה לשאלה הזו אינה פשוטה, והיא יכולה למלא עמודים שלמים ברשת. השורה התחתונה של התשובות היא שמבחני בגרויות חשובים לא פחות מציון פסיכומטרי. כיום המשקל של ה-בגרויות זהה לחלוטין למשקלו של הפסיכומטרי בשכלול הסופי.
נהוג לחשוב שריבוי המכללות הביא איתו לירידה בתנאי הקבלה. אבל לא כך הדבר. למעשה, יותר ויותר מכללות מבקשות לנפץ את המיתוס שדבק בהן ומעלות את הרמה ואת רף הקבלה לשעריהן. בכל הנוגע לאוניברסיטאות בארץ, רובן ככולן רוצות לראות בגרויות גבוהות ומציעות גם מכינות שונות ל-השלמת בגרויות אך אלו לא מתאימות לכל אחד במיוחד עבור מי שזקוק ל-השלמת בגרויות שכוללת מקצועות בודדים.
השלמת בגרויות מה השוק מציע לנו
אז הזכרנו את המכינות האקדמיות לשיפור בגרויות. מעבר לכך, יש את מכוני הלימוד הפרטיים שעובדים בשיטת האקסטרני. מדובר בסידור נוח למדי. תלמידים המבקשים להשלים בגרויות במקצועות בודדים נרשמים לקורסים המדוברים ומעלים את רף הבגרויות שלהם לרמה כזו המספיקה למסלול שהם בחרו.
לפני שמחליטים על הליך השלמת בגרויות, כדאי מאוד להיכנס לאתרי הבית של האוניברסיטאות או המכללות ולבדוק את תנאי הקבלה, להבין על מה הדגש המושם ולפעול לפיו ההנחיות. רצוי לשפר בגרויות במתמטיקה ובאנגלית, היסטוריה, פיזיקה, תנ"ך וספרות. למקצועות הנ"ל משקל חשוב בציון הסופי והלימוד אליהן דרך קורס בגרויות פרטי יכול להיות נוח וקל למדי.