סביב גיל שנתיים, מקובל להעביר תינוק ממיטת תינוק למיטה של גדולים. אבל לאיזו מיטה כדאי להעביר את הילד? האם למיטת ביניים - מיטת מעבר? או אולי למיטה של גדולים? מיטת נוער?
יש יתרונות לכאן ולכאן והנה הם לפניכם ולשיקול דעתכם.
למה מיטת מעבר?
למיטת מעבר יש הרבה יתרונות. קודם כל היא מיטה קטנה וקומפקטית. מה זה אומר? מה המשמעות? ובכן, לרך שזה עתה עובר ממיטת תינוק, הגודל המצומצם מהווה מרחב בטוח, לא מאיים. הוא רגיל לגודל מיטת תינוק וכעת המעבר לא חד מידי וקל לעיכול. בנוסף, מיטה קטנה אפשר לשים בחדר של אח נוסף גם אם החדר לא גדול. מיטת מעבר ניתנת לפירוק ולהרכבה בקלות ומאד קל לאחסן אותה.
המצעים שיש לכם ממיטת התינוק יוכלו לשמש אתכם גם במיטה זו ובעיקר שמיכת הפוך. מיטת המעבר מכילה בחלק אינטגרלי גם מגן מיטה.
אם אנחנו מדברים על ילד ראשון, מיטת מעבר תוכל לעבור לאחים הקטנים בעתיד. יתרון נוסף, הוא המחיר. המיטה הקטנה במימדיה, קטנה גם במחירה.
ולמה מיטת נוער?
רוב ההורים מעדיפים מיטת נוער. מדוע? הורים מחפשים רהיטים שיוכלו להיות ארוכי טווח. מיטת נוער תוכל לשרת את הילדים עד גיל בוגר. אפ המיטה איכותית, גם עד גיל 18, אלא שהיום הנוער כבר רוצה מיטה וחצי. אבל זה נושא למאמר אחר. ובכן, מיטת הנוער ארוכת טווח, היא מכילה מיטת אורח ושתי מגרות לאיחסון. מיטת האורח תוכל לשרת אורחים וחברים והמגרות יהוו איחסון מצויין למצעים, משחקים, שמיכת החורף בקיץ, כרית למיטת האורח, וכו'...
כדי לענות על הצורך במרחב מצומצם, מוגן ונעים, ניתן לעטוף את המיטה בגליל - כרית נחש סביב סביב. מה שיצור תחושה של מיטה קטנה יותר.
אז מה להחליט? מיטת נוער או מעבר?
כמו שפתחתי ואמרתי - יש לכאן ולכאן. ההמלצה שלי - תרגישו את התינוק שלכם. אם מרגיש לכם שהתינוק עדיין זקוק לבטחון ולמרחב מצומצם ומיטה גדולה תאיים עליו, לכו על גודל ביניים. ואם מרגיש לכם שהתינוק מספיק גדול ובטוח ואפילו יאתגר אותו ויחזק אותו לעבור למיטה של גדולים, לכו על מיטה של גדולים!
קחו בחשבון גם את ההיבט העיצובי. בכל זאת אנחנו מדברים גם על עיצוב חדרי ילדים ולכן כדי לקבל החלטה נכונה עבורכם, תשאלו את עצמכם - מה יהיה יותר יפה ואסתטי בחדר?
ב ה צ ל ח ה !!!!!