יולי-אוגוסט כבר כאן. הילדים יוצאים לחופש הגדול ומייד אחריו - שנת לימודים חדשה בפתח.
ההתרגשות רבה, הילדים שלנו גדלים כך כך מהר.. לא יאומן.. חלק מכם חווה מעבר לכתה גבוהה יותר, אולי סיום פרק ותחילת פרק חדש, אבל תסכימו איתי שאלה העוברים לכתה א', מתרגשים במיוחד. פה מדובר על אבל דרך של ממש!
מתחילים לחשוב על שנת הלימודים הקרובה, מתחילים במסע הרכישות וגם – שולחן כתיבה.
בבואכם לרכוש שולחן עבודה חדש לילד, רצוי וכדאי לבדוק עם עצמכם כמה נושאים, ככה שימנעו מכם טעויות נפוצות. הכינו שיעורי בית מראש ותהיו מוכנים. הרעיון הוא - לשאול, לבדוק ולהפוך את הקניה שלכם לקניה מודעת, מתחשבת הילד הפרטי שלך ובצרכיו!
ראשית, בואו נתיחס למידות השולחן – כאן ניקח בחשבון את החדר עצמו ומידותיו וכן את הצרכים של הילד. נבדוק כמה מקום לשולחן כתיבה יש לנו בחדר? נשאל את עצמנו איזה עוד רהיטים אנחנו מתעדים להכניס לחדר. אולי יחידת משחקים או כוננית, אולי מיטה של ילד נוסף.. ובנוסף ננסה לבדוק איפה אנחנו רוצים למקם את שולחן התלמיד? האם מתחת לחלון? או אולי על קיר חשוף?
כל אלה כדי שנדע מה גודל השולחן המכסימלי שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו בחדר הנתון.. נעבור ונבדוק מה הצרכים שלנו. נשאל - האם השולחן מיועד לילד אחד? לשני ילדים? האם הילד עצמאי או ככל הניראה נצטרך לשבת איתו יותר.. כל השאלות האלה יכוונו אותנו על איזה גודל להעדיף - המכסימלי או אולי דווקא שולחן קטן יותר עם חלל סביבו.
נקודת המוצא, עליה אני ממליצה היא שולחן שאורכו 150 ס"מ ועומקו - 65 ס"מ. זוהי ברירת מחדל המתאימה על פי נסיוני למרבית חדרי הילדים בעלי גודל סטנדרטי וללא אילוצים מיוחדים.
נעבור לפרקטיקה – רכשנו שולחן כתיבה. איך נדאג שיהיה לנו קל לנקות אותו? לשמור עליו? אני ממליצה על שתי אפשרויות. הראשונה היא זכוכית. הזכוכית תגן על השולחן מכתמים קשים ומהתישנות ובנוסף, קל מאד לנקות אותה. האופציה הלא פחות טובה היא פורמייקה. הפורמייקות כיום הן יפות במיוחד, יש מגוון ענק של אפשרויות. פורמייקה קלה לניקוי, מגנה על השולחן ואולי גם תוסיף שיק וחן.
אז יש לנו שולחן שהוא גם חזק, גם פרקטי, גם יפה, על מה עוד חשוב לשים לב?
לא פחות חשוב, לחשוב קדימה – אנחנו מדברים על ילדים, על שולחנות כתיבה, על חשיבה קדימה. הילדים היום רכים בשנים, אולי עולים לכתה א, ומהר מאד, ממש מהר הם כבר בני נוער. היות וזה לא נכון, לא מעשי ובטח לא כלכלי להחליף שולחן כתיבה כל שנתיים-שלש, ההמלצה שלי היא ללכת על אופי שולחן קלאסי ונקי ודווקא לתת צבע ועיניין בסביבת העבודה. זה אומר, לבחור תמונות התואמות את גיל הילד, אולי לצבוע את הקיר בצבע ילדותי או אולי לבחור טפט מדליק. כל אלה נחליף עם גדילת הילד.... הרעיון הוא – חדרי ילדים שכיף לגדול איתם. שולחן כתיבה שגדל עם הילד.
אשמח לענות על שאלות – dannyhanakar@gmail.com
סירטון מהיוטיוב רלוונטי - http://www.youtube.com/watch?v=EdjA7L9TheE
מירב נקר פוגל
דני הנקר –חדרי ילדים בעיקר