עיצוב פנים ועקרונותיו
בדרך כלל אנחנו לא מודעים להשפעה שיש לסביבה הפיזית בה אנחנו נמצאים על התחושות שלנו, אך למעשה מדובר בהשפעה עצומה ובלתי פוסקת. האופן שבו החלל שמקיף אותנו מעוצב יכול להשפיע על מצב הרוח שלנו, להרגיע או לעורר אותנו ולכוון אותנו למחשבות מסוג מסויים. עיצוב פנים הוא התחום אשר עוסק בכל מה שקשור בעיצוב חללים ארכיטקטוניים (בשונה מאדריכלות, התחום אשר עוסק במבנה מבחינה חיצונית ומבחינות טכניות כגון יציבות).
מעצב פנים הוא אדם אשר מסוגל לבחון כל חלל בצורה אנליטית ולפרט את מרכיביו השונים ואת הדרך בה הם פועלים יחדיו כדי ליצור את אותה השפעה על בני האדם המאכלסים את אותו חלל. בנוסף יכול מעצב הפנים להציע דרכים לשינוי ושיפור של החלל כך שיהיה נעים יותר לשהות בו וכדי שיוכל למלא טוב יותר את מטרותיו. עיצוב פנים, כמו כל אחד מתחומי העיצוב השונים (עיצוב מוצר, עיצוב גרפי וכדומה), יוצא מנקודת ההנחה כי מאחורי הפרטים הרבים המרכיבים את התמונה הכוללת צריך לעמוד מספר מצומצם של רעיונות מתומצתים או "קונספטים עיצוביים" כפי שהם מכונים בשפה המקצועית. דוגמא לקונספט עיצובי בתחום של עיצוב פנים יכולה להיות הרעיון של "בית בכפר" או "חלל עתידני" וכן הלאה.
לאחר שמגבשים את העקרונות הבסיסיים הללו אפשר להתחיל לפרוט אותם לבחירות עיצוביות ספציפיות. בחירות אלו נוגעות למעשה בכל היבט אפשרי בחלל, החל מהיבטים אסתטיים ועד להיבטים הקשורים באופן בו מחולק החלל לחללים קטנים יותר. לדוגמא, הקונספט של "חלל עתידני" יכתיב העדפה של חומרים תעשייתיים כמו מתכת על פני חומרים טבעיים כגון עץ או קש (שעשויים להתאים לקונספט של "בית בכפר" למשל). מקונספט כזה נגזרות גם בחירת הצבעוניות שתשלוט בחלל החדר, במקרה זה אולי צבעוניות מטאלית בגווני שחור לבן ואפור. ולבסוף, שילוב של רהיטים ואמצעי הפרדה (מחיצות, קירות גבס ועוד) יכול לחלק את חלל החדר או הבית בצורה שתיצור אווירה עתידנית על פי דמיונו של המעצב. בסופו של דבר עיצוב פנים ברמה גבוהה יוכל לבטא את הקונספט העיצובי גם בהחלטות הגדולות אך גם בפרטים הקטנים ביותר.