מעצבי פנים ותפקידם המשמעותי בחיינו
בני אדם מושפעים מגורמים רבים בסביבתם, ובראש ובראשונה מן החלל שבו הם שוהים. כיום גם מחקרים מדעיים מאשרים את מה שהיה ידוע לארכיטקטים כבר מאות שנים, והוא כי לאופן שבו מעוצב החלל בו נמצא האדם יש השפעה נפשית וגופנית עליו, גם אם הוא עצמו אינו מודע לכך. מעצבי פנים מודרניים עוסקים בבחירת האלמנטים העיצוביים המרכיבים את החלל, כך שאלו ישתלבו זה בזה ליצירת אווירה ייחודית על פי דרישות החלל הספציפי. לדוגמא, עיצוב פנים של חדר שינה יבקש להגיע לתחושות שונות מאשר עיצוב פנים של מסעדה. אך למרות שהמטרות שונות בכל חלל, הרי שהאמצעים הם תמיד אותם אמצעים. "כלי העבודה" של מעצב הפנים בכל חלל אותו הוא אמור לעצב יהיו תמיד צבעים, צורות, וחומרים.
צבעים הם מן המרכיבים הראשיים בהם עושים מעצבי פנים שימוש כאשר הם מבקשים ליצור אווירה מסויימת לחלל. צבעים חמים כמו אדום, חום, צהוב וכדומה, יכולים ליצור תחושה אינטימית וביתית יותר, שתתאים הן לסלון כפרי והן לקליניקה של פסיכולוג. לעומתם, צבעים קרים כמו כחול או ירוק משדרים יותר קרירות ודייקנות אשר יכולות להיות התחושות הרצויות למשרד או למקום העוסק בהיי טק. חשוב לציין כי לא מדובר אך ורק בצבעי הקירות אלא גם ברהיטים ואפילו בצבעי התאורה.
מעצבי פנים מנסים ליצור אחידות גם מן הבחינה הצורנית בין הקירות, הרהיטים והחפצים בחדר. כך לדוגמא יוצרות צורות עגולות תחושה נעימה יותר (שעשויה למשל להיות התחושה הרצויה בחדר השינה) מצורות זוויתיות וישרות. העיצוב הצורני נעשה בדרך כלל בעיקר באמצעות רהיטים ופחות באמצעות שליטה בקירות, אשר בדרך כלל שומרים על צורתם הריבועית.
האלמנט השלישי שאיתו עובדים מעצבי פנים הוא החומריות. החומרים המרכיבים את החלל יכולים להיות מסוגים שונים, ומעצבי פנים בוחרים בין חומרים טבעיים לחומרים מלאכותיים בהתאם לצורך. המגע של כל חומר יוצר השפעה חזקה מאוד על האדם באופן אינטואיטיבי לגמרי, ומעורר בו אסוציאציות שונות. כך למשל, חדר ובו רהיטים רכים ופרוותיים ייצור מלכתחילה אווירה מזמינה ומפנקת יותר מחדר שבו הכסאות עשויים מתכת נוצצת.