מהו מבחן מור ולמה הוא משמש?
מבחן מור - מערכת מיון ללימודי רפואה, הינו מבחן שמטרתו בחינה וסינון של מועמדים ללימודי מקצועות הרפואה, ובחינה מדוקדקת של עמידה בקריטריונים הנוקשים הנדרשים מאילו העוסקים במקצועות הרפואה. מבחן מור הינו מבחן חדש יחסית. עד שנת 1989 לערך, מועמדים ללימודים במוסדות אקדמאים במקצועות הרפואה, נדרשו להציג את ציוני בחינות הבגרות והפסיכומטרי שלהם בלבד, בעוד שלאחר כמה שנים התווסף ראיון אישי, שמטרתו הייתה לסנן את הסטודנטים שלא נתפסו כמתאימים לעיסוק במקצועות הרפואה. עם התקדמות תחום הרפואה, נולד הצורך למבחן המשקף את כל ההיבטים הפסיכולוגיים של המועמדים ללימודי מקצועות הרפואה, על מנת להיטיב ולסנן את הפחות מתאימים ולהותיר במוסדות האקדמאיים את הטובים ביותר.
מה מבחן מור כולל?
מבחן מור, הינו מבחן המתפרס על יומיים שלמים, בהם המועמדים עוברים שלל סימולציות אישיות וקבוצתיות וכן ראיונות אינטנסיביים, שמטרתם לתת לצוות הבודק את תוצאות המבחנים את האינדיקציה המלאה לגבי תכונות האופי, השיפוט ומערכת קבלת ההחלטות של המועמדים. מתוך ההבנה כי לא כל אדם יכול ומסוגל להיות רופא, נדרשים המועמדים להוכיח בעזרת מבחן מור שהם בעלי תכונות האופי הנדרשות לטפל במסגרת תפקידם באוכלוסיות מגוונות וכן להתמודד מול דילמות קשות על בסיס יומיומי.
במהלך המבחן, יידרשו המועמדים, לעמוד מול סיטואציות ודילמות קשות, מולם מתמודדים אנשי סגל רפואה מדי יום, כאשר המועמדים נדרשים להגיב בצורה הטובה ביותר כראות עיניהם. חשוב לציין, כי מבחן מור אינו מציג תשובות ברורות, אל מבקש לדעת מהי דרך ההתמודדות מול הקשיים והבעות בהם נתקל הסגל הרפואי במהלך דרכו המקצועית, ובהתאמה, ישנם מועמדים רבים שבוחרים לוותר על מקצועות הרפואה בעקבות המבחן והדילמות המציאותיות להן הם נחשפים במהלכו.
בחינה פסיכולוגית של כל האספקטים הנפשיים.
את המבחן, מלווה צוות מיומן של פסיכולוגים, הבוחן כל מילה וכל צעד שנעשה על ידי המתמודדים, וזאת במטרה לאבחן לפרטי פרטים את מידת יכולת ההתמודדות של כל מועמד באופן פרטני, וכן את התגובות של כל מועמד נוכח הסיטואציות המורכבות שעולות במהלך היומיים בהם נערך המבחן.
אימון לקריירה - Ischool