חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

האם הייתם רוצים שהחופש השנה יהיה שונה? יותר כיפי ומהנה במקום מלא כעסים

מאת: דבורה עידןהורות05/07/2012750 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

האם הייתם רוצים שהחופש השנה יהיה שונה? יותר כיפי ומהנה במקום מלא כעסים

לפני מספר ימים יצאו הילדים לחופש הגדול.

בזמן החופש ישנה מציאות חדשה בבית, מציאות שכדאי לחוות אותה בשמחה ובכיף, הילדים אבל גם ההורים.

הורים רבים נלחצים וזוכרים בתסכול את החופשות הקודמות, הם חושבים שהחופשה היא בעיה, והלחץ והפחד מהזמן הזה יוצרים משפטים כמו : " "בשביל מה צריך את החופש הזה?" "איזה בלאגן יש לנו בחופש, וחור בתקציב." "אפשר להשתגע, מה אפשר לעשות איתם כל החופש" "איך אני אמצא עכשיו מישהו שישמור על הילדים כשאנו בעבודה" ועוד….

מה בעצם קורה כאן?

אנו נותנים למחשבות הללו לצמוח ולגדל שורשים אצלנו.

למה זה קורה?

כל מחשבה מונעת מרגש, ובדרך כלל סוג מחשבה זה מונע מרגשות שליליות כמו כעס, לחץ ותסכול, וכשאתם מלאים במחשבות כאלו מה הפלא שיש פער עצום בין איך שאתם רוצים שהחופשה תתנהל לבין מה שקורה בפועל, מה שמחזק את התסכול והלחץ והכעס שלכם וחוזר חלילה.

האם הייתם רוצים שהחופש השנה יהיה שונה?

זה אפשרי, שתהיה לכם גם חופשה מהנה וכיפית, בשיפור מערכת היחסים, ניתן לפעול יחדיו כמשפחה חמה על מנת להעצים את מערכות היחסים במשפחה, ועדיין לתת תשומת לב לכל אחד מבני המשפחה, הורים וילדים.

זו לא אגדה - אפשר לחוות חופשת קיץ חלומית גם במציאות שלכם ! לכן, אם גם לכם יש לכם שאיפה כזו , הנה מספר טיפים שיוכלו לעזור לכם להגשים אותה.

המטרה: חופשה משפחתית מהנה ומאושרת תוך מתן זמן איכות לכולם .

אז איך עושים זאת?

זוהי הצעה בלבד – קחו את ההצעה והתאימו אותה למשפחה שלכם, ולא משנה בני כמה הילדים שלכם, צעירים או מתבגרים.

1. משפחה היא כמו עסק – וככזו יש בה היררכיה של תפקידים, לכן על ההורים שמתפקדים כראשי המשפחה לקבוע תכנית לחופשה מהנה, ניתן כמובן להתייעץ עם הילדים אבל המחליטים הסופיים הם ההורים.

2. תוצאות רצויות - חשבו מחשבות רצויות ותגיעו לתוצאות רצויות, סוג של מחשבה רצויה היא למשל השנה תהיה לנו חופשה מהנה, או איזה כחיף שיש לנו זמן להיות ביחד החופש הגדול.

3. תכנית לחופש הגדול - בנו תוכנית שמעניינת את כל הגילאים במינונים נכונים מהקטנים עד הגדולים וכמובן שגם אותכם, התחשבו בלוחות הזמנים של כולם ותחומי העניין של כולם.

4. מה חשוב לכם שיהיה בקיץ – הכינו טבלת חופש גדול גדולה וציינו בה את ימי החופשה שלכם, ונסו להכניס שם את הפעילויות שחשובות לכם.

5. שתפו את הילדים – רק אחרי שהכנתם תוכנית ואתם מסכימים עליה שתפו את הילדים ושאלו לדעתם, הקשיבו להם בסבלנות, ותלו את לוח החופש הגדול במקום בו כולם יכולים לראותו.

6. התייעצו עם הילדים – בימים הריקים של החופש, שאלו את הילדים מה הם רוצים לעשות, מה מעניין אותם ואז שבצו את הרעיונות שמוסכמים על כולם בלוח החופש.

7. הכרת תודה – נצלו את ההזדמנות להודות לילדים על הרעיונות שלהם, על שיתוף הפעולה, והתמידו בזה כדי ליצור מערכת יחסים תומכת ואוהבת.

8. תוכנית שבועית – כשהתוכנית די גמורה ויודעים איך תתנהל החופשה, יושבים בכל סוף שבוע עם הילדים וסוגרים איתם את תוכנית השבוע הבא, מה כל אחד מהם עושה, לאן הולכים והאם יש להם שינויים שהם רוצים לבקש.

9. תוכנית יומית – כל ערב, שבו עם הילדים והכינו את הפעילות של יום המחרת, וסכמו איתם מה עושים אפילו אם אתם רק נשארים בבית.

לקבלת קורס הדרכת הורים במתנה

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר: