בעידן הדיגיטלי של היום, יותר ויותר עבודה שוטפת נעשית באמצעים ממוחשבים. אנחנו כבר כמעט לא כותבים מכתבים בדואר רשום, ממספרים את הסחורה באמצעים דיגיטליים, וכך גם הסחורה של העסק או הבית נשקלת באמצעים אלקטרוניים. לכן, כאשר אנחנו קונים משקלים לבית או לעסק, נוכל למצוא מבחר בלתי נגמר של שלל מוצרים לבעלי צרכים שונים – במאמר הבא ננסה לעשות לכם מעט סדר בבלגן.
משקל דיגיטלי מתחלק לשני תחומים עיקריים: משקל דיגיטלי לכיס וכן משקלים גדולים יותר. כמובן שלרכישה של משקל כיס יש יתרונות רבים, כגון הקומפקטיות של משקלים אלה והאפשרות לאחסן אותם בקלות, אולם החיסרון הוא יכולת הנשיאה של משקל דיגיטלי מסוג זה – מדובר בגרמים ספורים, וכמובן שאין אפשרות לשקול קילוגרמים עם משקל זה. משקלים אלה יוכלו להתאים הן לבית והן לעסק: עבור מדידה של מצרכים לעוגה, למשל, או מדידה של סחורות כגון יהלומים. בתחום הזה קיים משקל ספציפי המיועד לשקילת מצרכים למטבח, אשר מומלץ לבשלנים והאופים מבינכם.
משקלים מסחריים הם כמובן סוג של משקל המיועד למגזר העסקי והמסחרי בישראל. קיים סוג משקל המאפשר גם חישוב מחיר, מה שמציג שקיפות מלאה ללקוח – הוא רואה את הסחורה נשקלת, את מחיר הסחורה לקילו, ואת סך הכל המחיר של המוצר. בחלק מהמקרים אפשר גם לקנות משקלים מסוג זה המגיעים גם עם קופה מדפיסה, אשר תאפשר להכיל שני מוצרים באחד: גם משקל, וגם קופה רושמת.
תחום נוסף ואחרון הוא משטחי שקילה, המיועדים גם הם למגזר המסחרי, אולם לסחורות גדולות הרבה יותר. משקלים מסוג זה נמצאים במרבית העסקים בתעשיית המזון, המסחר, וכן החקלאות. בתעשיית הבשר, לדוגמא, נעשה בהם שימוש נרחב. יכולת הנשיאה של משקל זה יכולה להגיע עד ל150 קילוגרם.