אבטחת איכות מרכבת ממספר מסוים של הליכים כאשר השורה התחתונה של כולם היא להבטיח את תקינותו של המוצר ותפעולו השוטף באופן סדיר. דרך אבטחת איכות - או במילים אחרות QA - נוכל בעצם להבטיח הלכה למעשה את תקינותו של המוצר תוך שאנו מתייחסים לתפקוד היומיומי בהתאם לתקנים לפיהם המוצר נבנה.
לא פעם הליכי אבטחת איכות הופכים להיות הליכים מורכבים כאשר לא אחת אנו נזקקים לחזור על פעולות מסוימות בצורות שונות כדי לבדוק את התקינות כמו גם למצוא את נקודות התורפה של מוצר כזה או אחר. כדי להבטיח אבטחת איכות מדויקת יש להביא בחשבון גורמים רבים שחלקם לא בהכרח תלוי במוצר, כך למשל טעויות אנוש או גורמים נוספים אחרים.
QA וההיבט הכספי
לעיתים רבות אנו נתקלים בחברות וארגונים שלא ממש יודעים כיצד להתמודד עם אבטחת איכות תקינה כאשר לרשותם תקציב מוגבל. אחד הנתונים הראשונים שצריכים לקחת בחשבון כאשר מתחילים לבצע הליך של אבטחת איכות הוא כיצד נותן השירות יוכל לעזור לי להבטיח הלכה למעשה את איכותו ותפקודו של המוצר או המערכת כאשר יש לו תקציב מוגבל.
הדבר בא לידי ביטוי במיוחד במוצרים טכנולוגיים, שם נדרשת רמה גבוהה מאוד של QA. אבטחת איכות היא בעצם אחת הדרישות הברורות כיום במיוחד אצל חברות העוסקות בטכנולוגיה. בין אם מדובר על טלפונים סלולריים ובין אם מדובר על ממשקים שונים לאתרי אינטרנט, אבטחת איכות היא שם המשחק.
בתוך כך ניתן לראות כיום חברות רבות המציעות אבטחת איכות. ברשת פזורים מאות אם לא אלפי מאמרים העוסקים בשאלה כיצד לבחור חברת אבטחת איכות טובה המעניקה שירותי QA. כל שעליכם לעשות הוא לחפש בגוגל את המונח "אבטחת איכות" ומשם כאמור, הדרך לפתרון קצרה במיוחד.