צמד המילים בינה עסקית, או בשמן המקוצר BI, פרץ בחוזקה אל תוך הלקסיקון של המגזר העסקי. הרעיון הוא למצוא מונח שיגדיר בצורה הטובה ביותר את ההתנהלות ואת הדרך האיכותית ביותר לארגון ולניהול שוטף של המידע הרלוונטי הקריטי לעסק. אז מה בעצם היה התהליך שהיא אותנו לשימוש ולצורך כל כך חזק במושג הזה, בינה עסקית?
אם גם אתם שואלים את השאלה הזו נראה כי גם אתם מנסים לעמוד על מהותה של אותה בינה עסקית. מהי, איך יוצרים אותה, מהם הכלים שהיא מעניקה לנו ואיך היא יכולה לסייע לארגון שלנו במהלך חייו השוטפים תוך ניצול מקסימלי של כלל המשאבים העומדים לרשותנו.
כדי להבין את החשיבות של התשובות לשאלות האלה כמו גם לנסות להבין מדוע אנו זקוקים כל כך לבינה עסקית ומהו סוד הקסם של BI, נצטרך להבין ראשית כמה נתונים חשובים. שורשיה של אותה בינה עסקית או BI, נעוצים בשנות ה-60 של המאה הקודמת. הרעיון הוא לבנות מעין מערכת שיכולה לספק סיוע בקבלת החלטות, ויכולה לעזור לנו להבין האם ההחלטה שהחלטנו היא הנכונה ביותר. זהו בעצם הבסיס של אותה בינה עסקית.
מאז ועד היום עברו כאמור שנים חשובות ביותר שנכתבו בתוך פרק הטכנולוגיה שבהיסטוריה האנושית. כיום אנו יכולים לבנות מערכות שלמות תוך שאנו מגדירים את כלל מערך הנתונים שסביב הארגון, מההיסטוריה הראשונה שלו דרך התפקוד השוטף כאשר המטרה היא לקבל מהמערכת עצמה את ההחלטה העסקית הטובה ביותר שיכולה להתקבל, זוהי בינה עסקית, זהו לב ליבו של הדיון כאשר של האותיות האלה, BI, מופיעות מול עניינו.
בתוך כך חברות בישראל מציעות לנו כיום מערכות בינה עסקית מתוחכמות אך רק בודדות מהן יכולות להביא לנו את השורה התחתונה אותה אנו מחפשים. יש לבדוק היטב את המוניטין של כל חברה וחברה לפני שמחליטים לעבוד מולה.