ישראלים רבים מעוניינים לצאת לחוויה לימודית אחרת. החוויה הזו כוללת לא פעם מעבר דירה מהדרום הרחוק לצפון, מהצפון לדרום וכמובן מעברים בין דירות במרכז. אבל מה קורה כשחו"ל נכנס לתמונה? השאלה הזו מעניינת מאוד את הדור החדש שלעיתים מבקש לנצל את החוויה האקדמית עד תום.
בשיחה שערכנו עם ירון, תלמיד ששהה באנגליה ולמד שם תואר שני במשפטים, גילינו עולם מיוחד של חוויה אקדמית שאין שני לה. הרעיון הוא, כך לדבריו, הוא לראות בפעם האחרונה עולם לפני שמחליטים להשתקע לחלוטין כאן בישראל. לדבריו הכל מתחיל ב-GRE או ב-מבחן GMAT, תלוי מה לומדים.
GRE הינו מבחן הסף של המוסדות השולטים הן בארה"ב והן באירופה בכל הנוגע לתואר שני. ממש כמו מבחן GMAT, שמתאים יותר לתואר שני במנהל עסקים, GRE הינו סנן של המוסדות ובעצם ממלא תפקיד מרכזי בהחלטת המוסד לתנאי הקבלה. ירון, משום מה עשה את ההכנה למבחן GRE כאן בארץ.
לפני שהחלטתי להירשם לתואר שני הייתי בארץ. כאן בעצם התגבש הרעיון של להמשיך ללמוד. התחלתי לברר על מכוני לימוד ל-GRE ומצאתי כמה. בתחילה חשבתי שהשהות אנגליה תסייע, אז בכל הנוגע לאנגלית הדבר בהחלט עזר אבל ה-GRE והסיכוי לעבור בצורה הטובה ביותר זה כבר סיפור אחר לגמרי.
ירון אומר שהוא בירר הן לדבי מבחן GMAT והן לגבי הכנה ל-GRE. הוא מצא אינספור מכללות ומוסדות פרטיים, נרשם לאחת מרשתות הלימוד ונחשף לעולם שלם. מבחן GRE הוא מבחן קשה, הן מבחינת האנגלי שלו והן מבחינת הזמן, מהדרישות וכמובן שאסור לשכוח את החל הכמותי.
ירון מציין כי רק בעזרת לימוד ממושך ומסודר הוא הצליח להוציא ציון גבוה במבחן GRE ולהתקבל לתואר שני. לימודים בחו"ל הם עניין שקוסם לכל אחד מאיתנו ופותח אותנו לחוויה אחרת, אני בהחלט ממליץ לפחות לברר ומשם כאמור השמים הם הגבול.