האם כדאי ללמוד לשיפור ציוני בגרות בבית או שמא כדאי להיעזר בקורס מסודר? השאלה החשובה הזו מופיעה בכלל האתרים ובפורומים המוקדשים ללימודים כאלו ואחרים. נראה כי תלמידי ישראל של שנת 2012 מתקשים לקבל החלטה ברורה.
ציוני בגרות הם אולי הסנן הראשון של המכללות כמו גם של האוניברסיטאות בארץ. ציוני בגרות מהווים את כרטיס הכניסה הראשוני לכלל מוסדות ההשכלה הגבוהים. כדי להתקבל למוסד אקדמי רף הציונים כאמור גבוה. ריבי המכללות בארץ במיוחד בשנים האחרונות מחייבים את התלמיד הממוצע להגיע עם ציון בגרות מסוים כמו גם עם ציון מתאים של מבחן פסיכומטרי. הרעיון הוא השקלול שביניהם – שקלול טוב הוא לא בהכרח גבוה אלא כזה שמאפשר לתלמיד להיכנס לפקולטה שאותו הוא בחר.
אבל מה קורה עם תלמיד שמגיע עם ממוצע בגרות נמוך וציון גבוה ב-מבחן פסיכומטרי גבוה? במקרה שכזה עדיין כדאי מאוד לשפר את ציוני ה-בגרות. לטענת מספר מדריכים שאיתם שוחחנו משלימי בגרות למיניהם אשר לומדים בביתם עדיין מתקשים לעמוד מול כמות החומר ואינם מבינים הלכה למעשה את הסוגיות השונות כמו חבריהם בקורס.
תלמידים אחרים אשר משלבים לימוד ל-מבחן פסיכומטרי עם השלמת בגרות כזו או אחרת ושיפור הציון לבד בבית ציינו בפנינו שדווקא לשם שיפור הציון כדאי מאוד להיעזר במורה חיצוני. קורס או מורה פרטי, אמרה לנו צעירה שזה מכבר סיימה את שירותה הצבאי, זה ממש לא משנה. לתלמיד שמעוניין לשפר את ציון ה-בגרות שלו אין שום סיכוי אחרי כל כך הרבה שנים להצליח לבד.
בתוך כך ישנם לא מעט תלמידים שניסו את מזלם וניסו לשלב את לימודים ל-מבחן פסיכומטרי עם חומרים אישים ללימוד בבית. במקרה זה מדובר בטעות של ממש. מבחן פסיכומטרי שונה במהותו ממבחני בגרות, השיטה שונה והפתרונות בנויים על זמן מסוים.