לימודי כלכלה, אשר נכללים במסגרת תחום מדעי החברה, נחשבים לתחום לימודי יוקרתי. מסלול הלימודים עוסקים במתן כלי ניהול והקצאת משאבים, יחסי הגומלין הפנימיים והשפעתם על המאמצים להשגת המשאבים. מסלולי הלימוד בוחנים את התהלכים הכלכליים גם ברמת המאקרו וגם ברמת המיקרו.
מסלולי הלימוד מאפשרים לימודים במסגרת דו חוגית בשילוב עם תחום נוסף, או במסגרת תוכנית לימודים רחבה.
למי מתאימים לימודי כלכלה?
הלימודים מתאימים למעוניינים בקריירה בתחומים הפיננסים: בנקאות, מסחר, שוק ההון ועוד, אולם גם עבור מנהלים, בין אם עצמאיים או שכירים המעוניינים להרחיב את אופקיהם בתפיסה הכלכלית שלהם.
לימודי כלכלה נחשבים קשים ותובעניים, מחייבים יכולות שינון וניתוח אנליטי ועל כן יתאימו לסטודנטים חרוצים ושקדנים המצליחים לעמוד בהם.
סיום שנת הלימודים הראשונה מותנית בממוצע ציונים גבוה.
מהו משך הלימודים?
לימודי תואר ראשון בכלכלה נמשכים כשלוש שנים אקדמיות, בין אם במסגרת מסלול דו חוגי או מסלול מורחב.
לימודי תואר שני בכלכלה נמשכים כשנתיים אקדמיות.
מה נלמד במסגרת הלימודים?
הלימודים כוללים מבחר רב של קורסים בתחומי מיקרו כלכלה, מאקרו כלכלה, סטטיסטיקה, בנקאות, מתמטיקה, שיווק, מימון, מיסוי ועוד.
מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי הקבלה ללימודי כלכלה משתנים בין מוסד לימודי אחד למשנהו, אולם במרבית המקרים על המועמדים להציג תעודת בגרות מלאה וציון פסיכומטרי גבוה, כאשר ישנם מוסדות לימוד הדורשים כי המועמד יהיה בעל ידע במקצוע המתמטיקה ברמת 4 יחידות בבגרות לכל הפחות.
היכן מתקיימים לימודי כלכלה?
תחום לימודי כלכלה מועבר במסגרת האוניברסיטאות השונות ברחבי הארץ ובמסגרת המכללות השונות.
במה עוסקים בוגרי הלימודים?
לימודים בתחום הכלכלה מקנים כלים וידע תאורטי המסייעים לנתח ולהבין סוגיות כלכליות ברמת הפרט, הארגון והמשק רובו ככולו.
בפני הבוגרים נפתחת דלת לקריירה הן במגזר הציבורי והן בפרטי, בין אם בבתי השקעות, חברות מסחריות, בנקים, משרד האוצר וכו', מאחר והביקוש לכלכלנים הינו גבוה, בוגרי לימודי כלכלה לא יתקשו להשתלב בשוק העבודה במשרות השונות.