אפשר לומר כי לאחרונה הפכו לימודי משפטים לאחד ממסלולי הלימוד המבוקשים ביותר. קודם לכן פנו ללימודי משפטים אותם אלו שרצו באמת להיות עורכי דין ולעסוק במקצוע, אך עתה תואר במשפטים מעניק נקודת פתיחה טובה לקריירות רבות ומגוונות, לאו דווקא בתור עורכי דין.
לימודי משפטים הפכו פופולאריים מאוד גם עקב הביקוש ההולך ועולה למשפטנים בתחום ההיי טק אשר מתגמל בעין יפה משפטנים צעירים.
מה לומדים בלימודי משפטים?
לימודי משפטים משלבים הקניית ידע מעשי במשפט הישראלי, חקיקה ופסיקה, עם השכלה משפטית רחבה, המקיפה את עקרונות היסוד של השיטה המשפטית, את עולם המושגים המשפטי, ואת השיקולים הערכיים והתהליכים החברתיים אשר מעצבים את פני המשפט.
כמו כן נלמדות גם שיטות משפט אחרות על בסיס השוואתי. תשתית רחבה זו מאפשרת לבוגרי הלימודים לעסוק במגוון רחב של פעילויות: עריכת דין, שיפוט ומחקר אקדמי וגם בעיסוקים אחרים שהשכלה משפטית תורמת להם.
מהם תנאי הקבלה ללימודי משפטים?
ניתן ללמוד משפטים במוסדות חינוך שונים, כאשר כל מוסד מציב תנאי קבלה שונים. אך באופן כללי, באוניברסיטאות תנאי הקבלה מחמירים יותר מאשר במכללות.
מה נדרש על מנת לקבל רישיון עריכת דין?
חשוב לזכור כי על מנת להפוך לעו"ד יש לעבור התלמדות של לפחות שנה במוסד אשר עוסק בעריכת דין ולכן יש לקחת בחשבון גם את התקופה הזו כחלק מתהליך הלימודים.
ככל שהציונים שלכם יהיו גבוהים יותר כך יגדלו הסיכויים שלכם להתקבל למשרד עו"ד יוקרתי יותר.
לאחר סיום תהליך ההתלמדות יש לעבור את בחינות לשכת עורכי הדין בכדי לקבל רישיון עיסוק בעריכת דין.
לימודי משפטים בחו"ל
מי שמתכוון לחיות או לעבוד בחו"ל, מומלץ כי לא ייגש ללימודי משפטים בישראל היות ומערכות המשפט שונות מחברה לחברה, ומתרבות לתרבות. משפטן שהוכשר במדינה אחת אינו יכול לעסוק במקצועו במדינה אחרת, אלא אם כן עבר הכשרה נוספת לשם הכרת מערכת המשפט של אותה מדינה.