עיקר המיקוד של לימודי קרימינולוגיה נעשה בחקר תורת הפשע וההתנהגויות הלא נורמאליות.
לימודי תואר ראשון בקרימינולוגיה הינם מרתקים ורב תחומיים, המשלבים ידע מתחומים אקדמיים רבים, כגון: סוציולוגיה, משפטים, אנתרופולוגיה, פסיכולוגיה, סטטיסטיקה ועוד.
לימודי התואר מתמקד בחקר סוגיות מרתקות, אשר מרתקות את רוב בני האדם ועוסקות בתחום אפל ומסקרן – תחום העבריינות והסטייה מהנורמות המקובלות והגורמים להתנהגויות הללו תוך התמקדות במניעה, ענישה, טיפול ושיקום. בעבר ניתן היה להתחיל לימודי קרימינולוגיה רק לתואר שני, אולם כעת ניתן למצוא מוסדות לימוד בארץ אשר מציעים מסלול ללימודי תואר ראשון בקרימינולוגיה.
למי מתאימים הלימודים?
הלימודים מתאימים לכל מי המתעניין בחקר הנפש. מי שהתנהגויות א-נורמטיביות מסקרנות אותו ורואה את עצמו עובד בשרות המדינה.
מה לומדים במהלך הלימודים?
במהלך הלימודים לתואר הראשון נסקר מגוון רחב של קורסים בתחומים שונים כדוגמת: מבוא לפסיכולוגיה, תורת הענישה, סטטיסטיקה, תיאוריות בקרימינולוגיה, שיטות מחקר, פסיכופתולוגיה, דיני עונשין, שיטות מחקר, תיאוריות באנתרופולוגיה, פסיכותרפיה, שימוש מחשב, פקודת הסמים המסוכנים, ניתוח וביקורת מחקרים, אקולוגיה של פשיעה, קורבנות הפשיעה, עבריינות נוער, עבריינות וסטייה, עבריינות מין, אישיות ועבריינות, פדופיליות, עבריינות ומוסר ועוד.
מסלולי הלימוד לתואר בלימודי קרימינולוגיה מתחלקים לשניים:
- מסלול יישומי – מטרתו להכין את הסטודנט לעבודה מעשית בתחומי הקרימינולוגיה בארץ: בבתי המשפט, שירות בתי הסוהר, משטרה, חינוך ורווחה ועוד. כחלק ממסלול זה לרוב כוללים הלימודים גם סיורים במוסדות חוק טיפול ואכיפה, כגון: בתי חולים לבריאות הנפש, מוסדות גמילה מסמים ואלכוהול, בתי כלא, בתי משפט ועוד.
- מסלול מחקרי–קליני שמהווה בסיס ללימודי תואר שני בקרימינולוגיה.
מהן הדרישות המקדימות ללימודים?
תנאי הקבלה לתואר אינם גבוהים במיוחד באוניברסיטאות ואילו במכללות התנאים גמישים אף יותר, אולם התנאים משתנים ממוסד למוסד ועל כן יש לברר מול כל מוסד בנפרד.
מהו שכר הלימוד?
שכר הלימוד נע בין סכום של כ-10,500 ש"ח לשנה של לימודי תואר ראשון בקרימינולוגיה במסגרת אוניברסיטאות, ועד סכום של כ-25,000 ש"ח לשנת לימודים במכללות פרטיות.
מהו משך הלימודים?
לימודי קרימינולוגיה לתואר ראשון באוניברסיטאות ובמכללות השונות אורכים שלוש שנות לימוד אקדמאיות.
איזו תעודה מקבלים בסיום?
עם סיום מסלול הלימודים יקבל הסטודנט תואר ראשון B.A בקרימינולוגיה.
במה עוסקים בוגרי המסלול?
הבוגרים יכולים להשתלב במערכות הטיפול החברתיות או הציבוריות כדוגמאת: שירותי המבחן, מערכות שיקומיות שונות, בתי הסוהר, המשטרה, מערכות החינוך והרווחה, מערכות בתי המשפט, בתי חולים לחולי נפש, מוסדות גמילה ועוד.
מי שמעוניין יוכל להמשיך ללימודים לתואר שני בקרימינולוגיה או בתחומים דומים כמו תואר שני בפסיכולוגיה, סוציולוגיה, מדעי ההתנהגות או אנתרופולוגיה.