ארץ ישראל מאופיינת באקלים חם ולח במרבית השנה. בקיץ בעיקר, בשל מזג האוויר, גדלים הסיכויים למחלות או פגיעות בכלבים שלנו.
טיפול נכון בכלב שלכם, יוכל להקטין או אף למנוע תופעות אלה.
במאמר זה אמנה חלק מן הפגיעות הנפוצות בהם אני נתקל בבית החולים הוטרינרי בו אני עובד:
· בעיות עור – דלקות עור ונגיעות בטפילים חיצוניים כגון קרציות ,פרעושים או טפילים פנימיים כגון תולעים הן מראה שכיח בקיץ. קל למנוע בעיות אלו באמצעות שמירה על בריאות וניקיון העור והפרווה של הכלב, מתן תזונה באיכות טובה, הברשה יום יומית של הפרווה וטיפול מונע נגד טפילים (שאלו את הוטרינר הקבוע שלכם).
· מחלות זיהומיות שונות – שמירה על ניקיון בעל החיים ושל סביבתו, הקפדה על חיסונים במועדם המתאים ומתן טיפול מונע כנגד תולעים או טפילים יוכלו לעזור במניעת המחלות (כגון קדחת קרציות).
· מכת חום בכלבים – בניגוד לבני אדם, כלבים אינם מסוגלים להזיע ביעילות בכדי לקרר את עצמם. הגזעים הרגישים למכת חום הם בעלי הפנים "הפחוסות" כגון כלבים מסוג בולדוג, בוקסר, פקינז ועוד.
אם אתם הבעלים של כלב מהגזעים שהוזכרו חשוב ביותר להימנע מפעילות בשעות החמות והלחות ולהקפיד על סביבה קרירה ומוצלת ואספקה קבועה של מים טריים.
אין להשאיר כלב ברכב, גם אם החלון מושאר פתוח חלקית! הטמפרטורה ברכב חונה עולה במהירות ועשויה לגרום למכת חום מסכנת חיים.
· תאונות דרכים או טראומות אחרות – לא מומלץ לשחרר את הכלב ללא השגחתכם. כלב חייב להיות קשור ברצועה בזמן הטיול. חציית כבישים ללא הבעלים עלולה להיות קטלנית. כך גם - קרב עם בעל חיים אחר אשר עשוי לגרום לפציעות קשות.
· הרעלות (כגון זרחנים אורגניים או הרעלות אחרות) - בשדות חקלאיים ואף בגינות נוי לעיתים מפוזרים או מרוססים רעלים העלולים לגרום להרעלה ואף לתמותה. טיולים עם רצועה, ימנעו חשיפה לרעלים ויפחיתו את הסיכון. כמו כן כדאי להיזהר בשימוש בתרסיסים למיניהם בבית מאחר וגם הם עשויים להיות מסוכנים לכלבים.
· הכשת נחש – הכשות נחש נפוצות בעיקר בבתים הסמוכים לשדות או בסביבה חקלאית. כדאי להימנע מטיולים בלתי מבוקרים, בעיקר באזור עם עשביה רבה ולהדביר עשבייה בגינות הנוי.
· מלענים – זרעי צמחי דגן אשר יש להם נטייה להיתפס בפרוות הכלב או להיכנס לאוזניים / לעיניים ואפילו לנחירי הכלב. יש להימנע מטיולים שלא בהשגחה בשדות עם צמחים אלו בזמן שהזרעים מתחילים להיות מופצים ע"י הצמח.
המלצתי לכם – שימרו על הכלב שלכם איתם ואל תתנו לו להסתובב ללא השגחה. זאת בכדי שלא תזדקקו לשירות של וטרינר חרום או בית חולים וטרינרי.