התארגנות והכנה של ציוד לתינוקות היא משימה אותה מבצעים כל ההורים, גם הטריים וגם המנוסים. הנטייה של רוב ההורים שמצפים לתינוק או לתינוקת הראשונה שלהם היא לרכוש פריטים חדשים וממותגים, גם בגלל ההתלהבות הטבעית וגם בגלל העדר אחים גדולים שהתינוק יכול לרשת מהם. לעומת זאת, ההורים המנוסים יותר כבר יודעים שפריטים רבים יכולים לשמש מספר תינוקות ושחבל לרכוש פריטים חדשים אם קיימת אפשרות להשתמש בפריטים קיימים או להשאיל חלק מהציוד לתינוקות הנדרש.
שידה, כסא אוכל, עריסה, מיטת תינוק, עגלה, סלקל ואמבט רחצה מהווים את החלק העיקרי של רשימת הציוד לתינוקות, לפחות מבחינת ההוצאה הכספית. ברוב המקרים הפריטים האלה לא מתבלים אחרי התינוק הראשון שמשתמש בהם, לכן ניתן בהחלט להשאיל פריטים אלה מבני משפחה, או לקנות פריטים משומשים על מנת לחסוך. חלק מרשימת הציוד לתינוקות מהווים דברים שאינם בגדר החובה, אך מאוד פופולריים, כגון שטיח פעילות או אוניברסיטה, טרמפולינה, נדנדה, מובייל וכדומה. גם פריטים אלה יכולים לשמש יותר מתינוק אחד.
ברשימה של ציוד לתינוקות נכללים גם פריטים שרמת חיוניותם איננה ידועה מראש. כל אמצעי הנשיאה של התינוק, כגון מנשא, סלינג, קנגורו ודומיהם נוחים לחלק מההורים, וצוברים אבק אצל חלקם האחר.לכן קיים יתרון עצום בהשאלה של פריטים כאלה: ניתן לנסות ולבדוק האם זה נוח לתינוק ולהורים, ואז לרכוש במידת הצורך.
באותה הקטגוריה נכללים גם כל המוצרים המיועדים להאכלה מבקבוק: מתקן ייבוש בקבוקים, מתקן חיטוי בקבוקים וכדומה. חלק מהאמהות המניקות לא משתמשות בפריטים אלה כלל, ולכן חבל לרכוש את הפריטים אם קיימת אפשרות לרשת או להשאיל אותם.
ברשימה הארוכה של ציוד לתינוקות קיימים גם פריטים שאותם חובה לרכוש עבור כל תינוק מחדש. קודם כל משאבת חלב אם: היא תמיד מיועדת לאם אחת ולתינוק אחד. בנוסף אליה, המוצצים, הבקבוקים וכל דבר שבא במגע קרוב עם התינוק. גם בגדים וחיתולים נרכשים לרוב עבור כל תינוק בנפרד, אם כי אין זה חובה מבחינת ההגיינה האישית.
לסיכום, חלק גדול מהציוד לתינוקות מהווים פריטים שיכולים לשמש יותר מתינוק אחד מבחינת עמידותם. לכן ההורים שמעוניינים לחסוך ישתמשו בפריטים קיימים או ישאילו. חלק אחר מהפריטים איננו בגדר חובה ולכן ניתן לדחות את רכישתם למועד מאוחר יותר, לאחר ההבנה של צרכיו של התינוק.