ההתארגנות לקראת בואו של תינוק חדש לעולם היא משימה משמחת ובו בזמן מאתגרת.שוק של ציוד לתינוקות מאופיין בחידושים כה רבים ובמגוון כה עצום של מוצרים, שלעתים דרוש איש מקצוע שיעזור לנו בבחירה. כך, למשל, קיימים יועצים לעניין נשיאתו של תינוק בסלינג, או בעברית מנשא צד.
ישנם גם מוצרים אשר קיימים בשוק העולמי אך קשה למצוא אותם בחנויות בארץ, כגון עריסות נדנדה או מוצרי ביגוד של חברות מסוימות. יחד עם זאת, קיימות חנויות רבות של ציוד לתינוקות באינטרנט שדרכן ניתן להזמין מוצרים מחוץ לארץ, והשאלה היא מתי כדאי לנו לבצע את הקנייה דרכן.
ברוב המקרים, כאשר מדובר בציוד לתינוקות, אנחנו נרצה לראות בעין, לגעת ולמשש את הפריט שבכוונתנו לרכוש. עגלת תינוק, למשל, היא מוצר שכדאי מאוד לנסות לפני הקנייה: להסיע, לקפל, לעלות על אבן שפה, להתגבר על מדרגה, לבדוק את אפשרויות התמרון ואת נוחות האחיזה, וכדומה. לכן רכישה דרך האינטרנט נראית במקרה הזה לא כדאית במיוחד. חשבו גם על עניין ההחזרה וההחלפה: כל הנושא הזה הופך להיות לטרחה אמיתית כאשר מדובר ברכישה דרך חנות וירטואלית, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר ברכישה מחוץ לארץ.
יחד עם זאת, ניתן בהחלט לרכוש ציוד לתינוקות דרך האינטרנט במספר מקרים. המקרה הראשון הוא כאשר מדובר בציוד שהסיכוי לאי התאמה שלו הוא נמוך. ספרים לתינוקות, למשל, הם מוצר שבו התמונה והסבר מילולי יכולים להעביר רושם כמעט מלא מהמוצר, וכאשר מדובר בספרים בשפות זרות לעתים אין לנו בררה, ואנחנו חייבים להזמין דרך האינטרנט.
המקרה האחר בו הזמנת ציוד לתינוקות דרך האינטרנט היא כדאית ומומלצת היא מקרה שבו יש לצרכן נסיון חיובי של שימוש בפריט הספציפי, אך המוצר לא נמכר בחניות רגילות: כך, למשל, ישנם הורים הרוכשים נעליים או בגדים לתינוקותיהם רק מתוצרת של חברה מסוימת מחוץ לארץ, כי קיבלו כאלה בעבר והיו מרוצים.
לסיכום, רכישה של ציוד לתינוקות בחנות וירטואלית היא צעד שיש בו סיכון אם אין לכם הכרות עמוקה עם המוצר, ואם הסיכוי שתצטרכו להחליף את הפריט הוא גבוה. יחד עם זאת, כאשר מדובר במוצר שמוכר לכם מנסיון קודם, או כאשר מדובר במוצר שניתן להתרשם ממנו מתמונה וממפרט טכני, ניתן בהחלט לנצל את האפשרות של רכישה דרך האינטרנט.