דוד שמש
האקלים החם של ארצנו מאפשר שימוש כמעט יום יומי של דוד שמש לעומת דוד חשמלי. אמנם ישנם כמה ימי גשם בהם אין מנוס מהפעלת גוף החימום החשמלי, אך במרבית הימים, יש מספיק קרינה מהשמש בכדי לדאוג למים חמים עבור המקלחות של כל בני המשפחה.
דוד שמש – כיצד הוא בנוי?
מבנה בסיסי של דוד שמש כולל כמה חלקים עיקריים המשתמשים בעקרון הפיזיקאלי שלפיו מים מחוממים נוטים לעלות בקלות רבה יותר. לכן למשל, צינור המים החמים מחובר אל חלקו העליון של הדוד ואילו צינור המים הקרים מחובר לחלקו התחתון. גוף החימום, הוא החלק שמשמש לחימום אקטיבי של המים באמצעות אנרגיה של חשמל, ג במתקן דוד שמש ישנו גוף חימום שכזה, למקרים בהם קרינת השמש אינה מספקת. זה יכול לקרות בימי גשם אפורים, או בימים בהם משתמשים ביותר מים באשר בדרך כלל ולא תמיד דוד שמש מספיק לעמוד בקצב.
אל גוף החימום של דוד שמש מתחבר מאיץ חימום, חלק שתפקידו לזרז את תהליך חימום המים. החלק שמשמש כתושבת עבור התרמוסטט וגוף החימום נקרא פלאנג'י. תפקידו של התרמוסטט לווסת ולנטר את המים. תפקיד הוויסות כול שמירה על כך שהמים לא יתחממו מעבר למידה הנכונה, חימום יתר עלול לגרום לכוויות ועלול לפגוע גם בשלמותו של דוד שמש, לכן חשיבותו הגדולה של התרמוסטט במניעת פיצוץ הדוד.
דוד שמש – כיצד מחוממים המים?
לכל דוד שמש ישנו קולט סולארי, שהוא החלק שבאמצעותו הופכת האנרגיה המתקבלת מהשמש, לאנרגית חום. בכדי להעלות את היעילות של קולטי השמש, צבעם שחור, ומציבים אותם בזוית בה משיגים את היעילות המקסימאלית. המים המחוממים של דוד שמש עוברים דרך צינורות עמידים לחום, ומבודדים, אל תוך הדירה או הבית שאליו מחובר הדוד. במרבית הימים, יש מספיק שמש כדי לחמם את המים לשימושים כמו מקלחת, שטיפת כלים במים חמימים, וכדומה. כשמדובר במשפחות גדולות, ישנם ימים בהם יגמרו המים החמים בשלב מסוים ויהיה צורך בהפעלה חשמלית של מנגנון חימום מים. ישנם מעט ימים אפורים בהם יהיה צורך מלכתחילה להפעיל גוף חימום חשמלי.