אז החלטת לצאת ולצלם נוף. נהדר. ארצנו הקטנטונת מלאה באיזורים מרהיבים לצילומי נוף.
הנה מספר טיפים לצילום נוף מוצלח ומיוחד שישאיר פיות פתוחות להרבה זמן.
למרות שבצילומי נוף יש לנו יחסית הרבה זמן בין תמונה לתמונה, חשוב לבחור את מיקום הצילומים לפני יום הצילום. חשבו על התמונה שאתם רוצים לצלם ואז בחרו את המיקום האידיאלי בשבילכם. השמיים הם חלק בלתי נפרד מהתמונה ולכך אנחנו צריכים לצלם בשעות הזהובות של היום, שעה לפני הזריחה ושעה אחרי השקיעה. שעות אלו מלאות בצבעים מיוחדים ומרהיבים והאור הוא אור רך ואופטימאלי לצילומי נוף.
המלצות לצילום נוף
חשבו איזה ציוד אתם צריכים, וארגנו את הציוד שלכם מבעוד מועד. בשעות הזהובות התאורה היא אופטימלאית אך רכה וחלשה ולכן נצטרך חצובה להשגת חדות. למי שיש שלט לצילום מרחוק, מומלץ להשתמש, ולמי שלא, אפשר לכוון את המצלמה על טיימר ובכך להימנע מהזזת המצלמה בזמן הצילום, שיורגש בטשטושים בתמונה.
העדשה המומלצת לצילום נוף היא כמובן עדשה בעלת זווית רחבה ככל האפשר. אנחנו רוצים פריים עם כמה שיותר פרטים, ועדשה רחבה היא האופציה האידיאלית. במהלך הצילום יהיה לכם מספיק זמן לשחק עם ערכי התריס והצמצם כדי לקבל את התמונה הרצוייה, אך מה שישאר קבוע הוא הISOהנמוך, הרי אנחנו רוצים לקבל תמונה חלקה וחדה ללא גירעון.
עומק שדה יכול לשנות את כל אופי צילום הנוף שלכם. נסו לשחק עם הצמצם כדי לקבל עומקי שדה שונים לאותה תמונה. צמצם פתוח (4 ולמטה) יתן לכם עומק שדה רדוד בו רק אובייקט אחד יהיה מפוקס וכל השאר מטושטש, ועומק שדה עמוק עם צמצם סגור (11+) יתן לנו תמונה עם פיקוס מלא. עומק שדה רדוד יכול להשתלב טוב יותר עם יש אובייקטים בצילום הנוף שלכם הקרובים יותר או הבולטים יותר בפריים.
יש פילטרים שונים היכולים לעזור לכם להגיע לתוצאות מיוחדות כבר בזמן צילום הנוף שלכם. פילטרים אלו משמשים כמעין משקפי שמש לעדשת המצלמה ומסננים את קרני השמש החזקות בזמן הזריחה ומעדנים את התמונה. פילטרים אלו הנקראים ND, מגיעים ברמות מחיר שונות ובדרגות אופטיקה וסינון אור שונות. פילטר נוסף הוא פילטר מקטב המסנן מחצית מהאור המוחזר ומבטל השתקפויות וכך אנחנו מקבלים תמונות עם צבעים חיים ועשירים יותר.
הקומפוזיציה שתבחרו תעשה לכם את התמונה. אין מה למהר בצילום נוף. הנוף לא בורח כל כך מהר, ויש לכם זמן להתבונן ולהחליט על זוויות הצילום, מה נכנס לפריים ומה לא. כאן המקום להיות יצירתיים ולבנות צילום נוף מיוחד. קווים אלכסונים של האדמה עם השמיים, עננות מיוחדת, זוית צילום נמוכה כדי לקבל עומק, מבנים שונים היכולים להשתלב בפריים ועוד ועוד. לכשסיימתם, זוזו למקום אחר וחפשו את אותו הפריים מזוית אחרת ותראו איך הקומפוזיציה השתנתה לגמרי.