צילום מנות
צילום מנות הוא אחד התחומים המאתגרים בצילום. להבדיל מדוגמניות שאפשר לרענן אותם, מהרגע שהמנה מוכנה, יש לנו זמן קצוב לצלם אותה לפני שהיא משנה את מראה לרעה.
צילום מנות למתחילים:
חובה, חובה, חובה להכיר את כל הפונקציות במצלמה. כמובן שעדיף לצלם מנות במצלמה מקצועית אך היום, כל מצלמה יכולה להתאים , אם אנחנו מכירים את כל הפונקציות ויודעים להשתמש בהם לטובתנו. שימוש נכון באופציות האיזון הלבן, צמצם ותריס יכולים להניב תוצאות יפות יותר מצילום על אוטומט.
אם יש לכם חצובה, תשתמשו בה. לרוב, צילומי מנות המצולמות בתאורה חלשה יצאו מטושטשות (אנחנו לא משתמשים בפלאש של הצלמה אף פעם. תנסו פעם אחת ותבינו, ולמי שרוצה לשמוע הסבר, אז פלאש ישיר גורם לתאורה חזקה מדי, הצללות לא מחמיאות והשטחת המנה בצורה דו-מימדית, שעושה רע לאוכל)
אוכל אוהב להצטלם ומצטלם יפה. אז למה לא להתקרב? כמה שהמנה שלכם גדולה היא עדיין בגודל צלחת, ואם לא נתקרב אז לא נוכל להבחין בטקסטורות הנהדרות שיש במנה, ובצבעים החיים שלה. נסו למלא את כל פריים צילום המנות במנה שלכם. כך תקבלו גם תמונה גדולה צבעונית וחייה, וגם תבליטו את כל המרכיבים בצלחת. למי שלא יכול לצלם מקרוב מאוד (מאקרו), שימו לב לפריים שלכם וכמה מקום ריק נשאר לכם, ומלאו אותו באביזרים מהמטבח הקשורים למנה. סכו"ם, כלי בישול, פירות וירקות, עשבי תיבול ועוד.
ואם אנחנו בענייני מאקרו למי שיכול, שימו לב לצמצם שלכם. כדי לקבל עומק שדה רדוד, ולהתפקס על מרכיב אחד במנה וכל השאר בטשטוש, כדאי לצלם על עדיפות צמצם ולפתוח אותו כמה שאפשר (5.6 ומטה). אלו צילומי המנות המעוררות את התיאבון בצורה הכי טובה. בכל מנה יש לפחות מרכיב אחד שהוא הדומיננטי במנה. מצאו אותו ותנו לו את הפוקוס הראוי בצילום שלכם, שיגנוב את תשומת הלב של הצופה.
האביזר הכי חשוב בצילום בכלל ובצילום מנות בפרט הוא התאורה. התאורה המושלמת לצילום מנות היא תאורה טבעית רכה. תאורה זו היא הכי מתאימה והכי מחמיאה למנה ומרכיביה. אוכל אוהב אור, אז שימו לב שהמנה שלכם תהיה מוארת כמו שצריך. למי שרוצה לשדרג, אפשר להשתמש במחזירי אור קטנים (מראות או נייר כסף), כדי ללכוד ולכוון את האור לטובת המנה.
אם אנחנו רוצים קצת לשדרג את צילום המנות שלנו, בהנחה שלא אנחנו הטבחים, אפשר לצלם את הכנת המנה. צילומי ההכנה יכולים להיות מאוד מעניינים. שטיפת הירקות, בישול המרכיבים, גריל, טיגון, תיבלון. הכל הולך והכל מצטלם יפה. רצוי להשתמש בחצובה כדי לקבל אפקט של תנועה במטבח. הפוקוס יהיה על הסיר או המחבת הסטאטית, וכל השאר יהיה טיפה מרוח. לצילום זה אנחנו נפתח את התריס במצלמה כדי שיקלוט את התנועה.