כאשר נישואייך מסתיימים, עורך דין גירושין אמור לספק לך עצה מקצועית ולסייע לך להימנע מטעויות. מאחר וגירושין כרוכים בפרוצדורות רבות, חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין גירושין. האופן שבו העניינים יטופלו ישפיע על חייך בעתיד הקרוב והרחוק.
לפני שבחרת עורך דין גירושים, חשוב שלא תעשה שום צעד דרסטי אשר יכול להשפיע על זכויותיך. כמו כן, חשוב לא לקחת את אותו עורך דין גירושין שנבחר על ידי הצד השני, מאחר ומדובר כאן בניגוד אינטרסים. בנוסף, לא תיוצג כמו שצריך.
איך מחפשים עו"ד גירושין? דרך משפחה וחברים. במידה ואין להם המלצות, כנראה שתאלץ לחפש באינטרנט.
לאחר שבחרת עורך דין גירושין פוטנציאלי, עליך לערוך לו "ראיון" קצר. כך תקבל מושג על איך התיק שלך יטופל ותראה אם אתה מרגיש בנוח עימו. במהלך הפגישה ישנם כמה נושאים שעליך להעלות.
חשוב לשאול מהו הניסיון המקצועי של אותו עורך דין גירושין? בכמה מקרי גירושין הוא טיפל? אל תפחד לבקש המלצות של לקוחות, שעבדו עימו.
כמה זמן יארך תהליך הגירושין? חשוב לשאול את השאלות האלו כדי להימנע מתסכול עתידי. יתכן שאותו עורך דין עמוס עד מעל לראש בלקוחות רבים, ולכן הערכת הזמן שלו לא תמצא חן בעיניך. במקרים כאלה, יתכן שתעדיף עורך דין גירושין אחר.
דרכי התקשרות - שאל את עורך הדין מהם הימים והשעות, בהם אתה יכול להתקשר אליו. חשוב שתדע מהו המדיניות של עורך הדין לגבי שיחות טלפון. יתכן שיהיה לך מקרה חירום ותהיה חייב להתקשר אליו. האם הוא יהיה שם בשבילך? במידה וכן - האם שיחות טלפון יחייבו אותך בתשלום נוסף?
כמה הגירושין יעלו? מה גובה העמלות? כמה עולה שעה? חשוב שתדע כמה כסף אתה עתיד להוציא עבור עורך דין גירושין, כדי שתדע אם הוא נמצא במסגרת היכולת התקציבית שלך.
מי יטפל בגירושין - האם אותו עורך דין גירושין יטפל באופן אישי בגירושין? או שאולי עמית או שוליה שלו יטפל בעניין? האם מדובר באותו תעריף שעתי?
מהי דעתו של העורך הדין על הסדר, לעומת עימות משפטי? חשוב שתשאל שאלה זו, מפני שלא תמיד חייבים לגשת אל בית המשפט וכידוע, תמיד עדיף הסדר בוררות או גישור.
לסיכום, ככל הנראה תיאלץ לראיין כמה עורכי דין לפני שתבחר אחד, שעימו תרגיש פתוח ונוח. אל תפחד לשאול שאלות. כימייה ופתיחות הם חשובים, מפני שאתה עתיד לחלוק עימו היבטים רבים בחייך.