.דגי טונה מהווים חלק בלתי נפרד בדרך לתזונה נכונה ובריאה.
דגי טונה הם עשירים בחלבון איכותי המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, הם מהווים מקור טוב לויטמינים רבים כגון ויטמינים מקבוצה B, והם עשירים במינרלים כגון אשלגן, מגנזיום, סלניום, אבץ, וברזל. בנוסף, דגים עשירים ברכיב חיוני ביותר- חומצות השומן מסוג אומגה 3 אשר תועלתן הבריאותית נקשרת להפחתת סיכון למחלות רבות כגון: מחלות לב וכלי דם , מס' סוגי סרטן.
אנחנו הישראלים אוהבים טונה – אין ספק, אנו אוכלים כ- 11,000 טונות בשנה וזה אומר משהו כמו כ- 700 משאיות טונה כל שנה או כשתי משאיות טונה ביום. אולי מהסיבה שהטונה אינה דורשת הכנה ומשתלבת היטב בכל ארוחה דיאטטית: היא מתאימה כמנה ראשונה או כתוספת לסלט טונה, מתאימה לארוחות ביניים מזינות- בתוך כריך או בתוספת קרקרים ואף ניתנת לחימום ולשילוב כמנה חלבונית בארוחה חמה- עם ירקות, חביתות, פשטידות ועוד
הטונה, בהיותה מזון עשיר בחלבון, תורמת לתחושת שובע גדולה יותר ולאורך זמן רב יותר כשהקיבה שלנו מלאה, היא "משדרת" למוח תחושת שובע הגורמת לנו להפסיק את האכילה. ככל שהקיבה נשארת מלאה זמן רב יותר, כך נשמרת תחושת השובע לאורך זמן רב יותר ולכן, בעת דיאטה, מומלץ לאכול מזונות המתרוקנים באיטיות מהקיבה כמו מוצרים עשירים בחלבונים. הטונה זמינה לאורך כל השנה ומאפשרת ליהנות ממנה בדיאטה בכל עונות השנה..
אורך חיי המדף הארוכים של טונה יכול להגיע ל4 שנים! ומאפשרים לדאוג שהיא שתמיד תהיה זמינה בבית לשעת רעב פתאומי ע"י שליפת מתכון טונה .מכיוון שהטונה לא נראית ולא מריחה כמו דג, היא מאפשרת לעמוד בהמלצות התזונתיות לאכילת דגים בדיאטת הרזיה גם למי שלא אוהב את הצורה, הטעם או הריח של דגים...
טונה משמשת לאלפי סוגים שונים של מתכוני אוכל כמו : מתכון טונה קציצות, מתכון סלט טונה, מתכון עלי גפן בטונה ועוד.
והכי חשוב: תמורת מספר נמוך יחסית של קלוריות – הטונה מספקת הרבה בריאות: היא מכילה חלבון איכותי, קל לעיכול ומהווה מקור מצוין לויטמינים ומינרלים רבים כגון: ויטמין B6, B12, ברזל, אבץ, מגנזיום, זרחן וסלניום.