כיום , באירועים , ישנו דגש על איכות השירות הכללי , איכות האוכל , הקייטרינג , על הבר , משקאות וברמנים , אך הקפה הפך לאטרקציה בלתי נשכחת , עם הזמן כמות חובבי הקפה גדל ויש לשים דגש על איכות הקפה המוגש באירועים , בעבר היו מספקים קפה ע"י סמובר מים חמים או מייחם , עם קפה , נס קפה , מלבין (באירועים עם תפריט בשרי) וכל אורח באירוע הייה מכין לעצמו את הקפה שהוא אוהב , היום הדברים שונים והדרישה לאספרסו הלכה וגדלה , תחילת דרכו של האספרסו באירועים החל ממכונת אספרסו חצי אוטומטית והאספרסו היה מגיע במנות של פודים ואיכות הקפה הופכת לקפה אספרסו אך אינה מושלמת כמו בבית קפה , היום ישנו דגש על קפה איכותי ולכן המינימום שצריך בשביל לתת מענה הולם של אספרסו באירועים , זו מכונת אספרסו מקצועית שעומדת בלחץ החום למשך האירוע , מטחנה מקצועית ובריסטה (ברמן) תותח , הברמן יכול לעשות את ההבדל בין קפה טוב לקפה מושלם , הבריסטה (ברמן) צריך להבין מה האורח מבקש ואיך בדיוק הוא אוהב את הקפה שלו , ברגע שהאורח נמצא באירוע , ומקבל כוס קפה מושלם , הוא מרגיש שזהו , הכל מושלם , גם אם האוכל לא היה ממש חם , אך טעים הקפה הטוב והקינוח יכולים לשנות את דעת האורח , ישנם חוקים ששומרים על הצלחת הקפה באירועים :
1. הבריסטה (ברמן) צריך להיות מקצוען עם נסיון בבר קפה לאירועים עם יכולת שליטה מול קהל וללא בלבול כאשר עומדים על הבר יותר מ- 4 אנשים .
2. גם אם לברמן יש ניון בבית קפה , יש לבצור נסיון גם בבר קפה באירועים , זה שונה ויש שיטת עבודה נכונה בזמן הלחץ בבר
3. חום המכונה צריכה להיות סבירה , המים היוצאים מהמכונה צריכים להיות בטמפ' של 80 מעלות , מעבר לזה הקפה יכול להשרף וסה מורגש ששותים את כוס הקפה
4. הקצפת החלב , יש להמנע מבועות במשך הקצפת החלב , הסטימר של ההקצפה צריך להיות בזווית הנכונה במשך ההקצפה
5. טמפ' החלב צריך להיות בין : 68-72 מעלות מעבר לזה החלב נשרף ומרגישים זאת בלגימה הראשונה
7. גודל טחינת הקפה צריכה להיות ברמה של 2 במטחנה ף יותר מזה הקפה יצא מהר ולא יהיה בלחץ הרצויי להפיק אספרסו מושלם , יותר דק מהרצויי , הקפה ירד לאט ולא ישמור על האיכות כמון כן גם הארומה לא תשמור וכך איכות הקפה
8. באירועים ישנו צורך במשאבת מים חיצונית ששואבת מג'ריקן ומשם לתוך המכונה דרך גוף החימום
9. מרכך מים , המים בישראל מלאים אבנית לכן רצויי שלכל מכונה במיוחד האירועים יהיה מרכך מים שדרכו עוברים המים ומרכים את המים מהאבנית .
10. מכונות אספרסו של בר קפה לאירועים או עגלת קפה לאירועים ,( במיוחד) מייצרת המון כוסות קפה מידי חודש , חשוב מאוד מידי פעם לשמור על ניקוי החלקים הפנימיים של המכונה ולדאוג כי המשאבה מתפקדת כמו שצריך בכדי למנוע תקלות במשך האירוע .