אסטרטגיות מסחר ( מסחר בבורסה - מסחר במט"ח )
שוק המט"ח מאופיין בריבוי הודעות ונתונים כלכליים אשר מקשים מאוד לנתח אותו מבחינה כלכלית טהורה, זאת להבדיל ממסחר בבורסה אשר רוב הנתונים הינם נתונים מהשוק הישראלי, אף על פי שלא ניתן להתנתק מהשוק הגלובלי.
לעומת זאת ניתן להבחין בכיוונים ובמגמות ברורות המתפתחות עם זמן. כאמור שימוש בניתוח הטכני לצורך בחירת הפוזיציה אותה פותחים אינו הימור חד פעמי אלא חוליה בשרשרת החלטות אותה מקבל סוחר מט"ח . גם אם יפסיד בפוזיציה מסויימת סכום קטן אין זה אמור לפגוע בסיכויי ההצלחה שלו באשר הפוזיציות שייפתח. שימוש עקבי באסטרטגיות מסחר מבוסס תמיד על העיקרון הבסיסי: "קטע את הפסדיך בעודם קטנים ותן לרווחיך להצטבר". בשיטה זו גם אם במחצית מהפוזיציות נפסיד ובמחצית השניה נרוויח - עדיין נשמור על מאזן כולל של רווחים.
מסחר בטווח צר / בדשדוש
אחת האסטרטגיות הנפוצות ביותר במסחר במט"ח היא "אסטרטגיית המסחר בדשדוש". השימוש בה בשוק המט"ח נפוץ ביותר בעיקר מהסיבה שרוב הזמן השוק נמצא בדשדוש. השימוש בשיטה הוא פשוט מאוד:
1. מזהים צמד מטבעות שבו אנו רואים שרמות המחירים כלואות בטווח מוגדר ועדיין פוטנציאל התנועה בין נקודות התמיכה וההתנגדות מספק אותנו והוא צר מידי (בהתחשב בכך שפוטנציאל הרווח יהיה לפחות כפול מפוטנציאל ההפסד).
2. ממקמים הוראת מכירה מסוג SELL-LIMIT או הוראת קניה מסוג BUY-LIMIT (בהתאם למצב על הגרף). במקביל משדרים הוראת STOP-LOSS קצר בהתאמה (או שה- SL ימוקם מספר מועט של פיפסים מעל הוראת המכירה או שהוא ימוקם מספר מועט של פיפסים מתחת להוראת הקניה).
3. לאחר שידור פקודות ה- SL נותר לנו רק לשדר פקודות לקיחת רווח TAKE-PROFIT .
הפקודה תמוקם מעט מעל לנקודת השפל בדשדוש או מעט מתחת לנקודת השיא בדשדוש.
* מסחר בדשדוש יכול להניב מספר פוזיציות מוצלחות בכל גל דשדוש - ראה תמונה מצורפת. על מנת לשמר את הרווחים חובה להשתמש בפקודת עצירת הפסד.
מסחר בדשדוש - מתאים גם למסחר במט"ח, וגם מסחר בבורסה
מסחר לאחר פריצת רמות תמיכה / התנגדות
אסטרטגיית מסחר נוספת ונפוצה ביותר היא מסחר לאחר פריצת רמת מחירים מסויימת. גם כאן השימוש בשיטה פשוט יחסית אם כי מעט נוגד את ההגיון.
בשוק המט"ח נפוץ מאוד השימוש בהוראות מסחר כמו SL ו- TP . מיקום של ריבוי הוראות כאלו מעל/מתחת נקודת שיא/שפל מסויימת יכול להביא במצב של פריצת מחיר לצבירת מומנטום והעצמת כוחות השוק הפועלים באותו כיוון (המון הוראות סגירת/פתיחת פוזיציות נזרקות לשוק בו זמנית). התוצאה המתקבלת תיהיה בד"כ תזוזה מהירה במחיר עם כיוון הפריצה. לסוחרים שאינם מכירים את התופעה הזו השימוש בשיטת מסחר זו יראה מגוחך וזאת מהסיבה שלמעשה מבצעים את פעולת הקניה ( לונג ) בשער גבוה (לאחר פריצת רמת המחיר הגבוהה) ומבצעים פעולת מכירה ( שורט ) בשער נמוך (לאחר פריצת המחיר הנמוך).
גם באסטרטגיית מסחר זו חשוב מאוד להקפיד על SL קצר היות ויכולה להיות פריצה שלא תצבור מומנטום או תתקל בהתנגדות גדולה מידי ותשנה את כיוונה. כמו כן רצוי מאוד להשתמש באסטרטגיה זו אך ורק עם כיוון המגמה הראשית. ראה תמונה מצורפת.