פירמות קטנות ובינוניות רבות בישראל זקוקות לייעוץ פיננסי. פירמות אלו מנהלות מחזורי פעילות משמעותיים ונדרשים לגייס מקורות כספיים לצורך פעולתם. בחירת האלטרנטיבות בין המסלולים הפיננסיים השונים אינה כה פשוטה ומחייבת ידע ומקצועיות.
לחברה קטנה הייעוץ הפיננסי יכול להיות מחד גיסא מאוד חיוני, מאידך גיסא בשל גודלה והיקף ההוצאות הכלליות שהיא מסוגלת לשאת על עצמה, לא תמיד היא תוכל להרשות לעצמה להעסיק יועץ פיננסי בהיקף נדרש. לפירמות גדולות המנהלות מחזורים גדולים הבעה נפתרת מעליה שכן בפירמות כאלו קיים תפקיד סמנכ"ל כספים שבד"כ מרכז את הידע המקצועי או נעזר בייעוץ נקודתי לצורך עבדתו. הבעיה קשה שבעתיים לפירמות קטנות שמנהל החברה והבעלים מבצעים מספר תפקידים במקביל כגון ניהול, שיווק וכספים ומעצם מהותו מתקשה להתמודד עם ריבוי המשימות. בנוסף לכך כהשאלות המקצועיות לגבי אופן ודרך המימון נהיות מורכבות במקצת, לא תמיד קיים אצל המכ"ל-בעלים הידע הרלוונטי.
פירמות כאלה יכולים להעזר ברואה חשבון הקבוע שלהם לשאלות אלו.
אומנם, חשוב לסייג ולומר שחרף הדימיון בתחום הפעילות פעולת רואה חשבון שונה משל היועץ הפיננסי. בהכללה ניתן לומר שרואה חשבון הפירמה עוסק בתיאור פעילות הפירמה בעבר עד כה. התיאור מתייחס לשאלת מה נעשה עם המקורות והשימושים של הפירמה ומציג את המידע באופן מקובל ומובן על שאר הגורמים הכלכליים ובהם הבנקים, רשויות המס, רשויות המדינה, משקיעים ומלווים. יועץ פיננסי לעומת זאת עוזר לפירמה לתכנן את העתיד ולצפות קדימה מה הדרך המיטבית להתנהל מבחינה פיננסית.
קושי נוסף הוא שמבחינה מקצועית רואה חשבון צריך להיות אובייקטיבי וחיצוני לפירמה ואסור לו לתת ייעוץ שהוא למעשה צריך לבקר את השלכותיו על פעילות הפרימה.
למרות זאת, יכול רואה חשבון הפירמה להעניק ייעוץ פיננסי משמעותי בהסתייגויות מסויימות. רואה חשבון הפירמה מכיר את התנהלות החברה, את עברה הכלכלי והפיננסי וכן בד"כ מכיר את הנפשות הפועלות בפירמה ובכלל זה את "שריטות" המנהלים ואת "הקריזות" של העובדים הבכירים. משום כך הוא יכול לספק תחזיות מסויימות או לתת את הדעת על שאלות מאוד ממוקדות.
לדוגמא פירמה המתלבטת האם לגייס הון בהלוואה או ממשקיעים יכולה למצוא ברואה חשבון הפירמה כתובת מצויינת לשאלה זו.