התרבות הקולינרית תפסה תאוצה בעת הזו ביחוד בתחום האוכל החלבי עד לא מזמן אם לא היתה מכניס לתפריט מאכל בשרי התפריט לא היה נחשב כאוכל עיקרי אלה סתם נישנוש ,כיום עם התפתחות תת ענף הקולינרי שהוא האוכל החלבי יותר ויותר שפים מוכרים מאכילים את עם ישראל וכמובן גם בחול אותה מגמה מתפתחת בד בבד עם ישראל,התקשורת היא זו שדוחפת את המגמה מכת הגלים וזאת עלידי תוכניות בישול ללא הפסקה בכל הערוצים אם פעם היתה תוכנית אחת מסוימת כיום תוכניות האוכל מעפילות על רוב תכני הפריים טיים .
כאמור עם התפתחות התרבות הקולינרית ובפרט האוכל החלבי שתפס תאוצה יותר ויותר שפים מתמחים במטבח החלבי ובעקבות זאת פותחים מסעדות חלביות וגם חברות קייטרינג חלבי מה שיוצר היצע מטורף וכמובן גם ביקוש במקביל , כיום שצרכן מסוים מחפש לעצמו לערוך אירוע הוא פונה למספר חברות ומסעדות חלביות ומבקש הצעת מחיר לאירוע הוא ידרש ללמוד קצת על הנושא מכיוון שקיימים כיום בשוק מגוון אפשריות לקייטרינג חלבי ולכן ידרש מהצרכן לעשות שעורי בית כדאי לא לטעות במה שהוא רוצה ההבדלים לרוב הם בסוג המנות שמציעים חברות הקייטרינג לאירועים כל חברה מציע דברים ממטבח אחר וגם אפילו אם ישנו דמיון במטבח עדיין המנות יהיו שונות מחברת קייטרינג אחת לשניה וזאת בעקבות תפיסה והשפעה של השף שמכין את האוכל .
תרבות האוכל בעולם וגם בישראל תפסה תאוצה בעת הזו אם ברצונכם לעמוד בקצב צאו ואיכלו את האוכל האיכותי שכיום מציעים לכם במסעדות ובחברות הקייטרי.נג