ביצוע עבודות בגובה יש לבצע על פי תקנת עבודה בגובה של משרד התמ"ת. העבודה בגובה כרוכה בסכנה של ממש ובעקבות פציעות רבות של עובדים קבע משרד התמ"ת הנחיות בטיחות מחמירות. מעסיק אשר אינו מספק לעובדים שלו צורכי מיגון או מאפשר להם לעבוד ללא אמצעי מיגון מתאימים עובר על החוק. האחריות לשמירה על בטיחות העובד במהלך ביצוע עבודות בגובה מוטלת על המעסיק והעובד בצורה שווה.
החוק קובע כי כל עובד מחויב בעלי מקצוע להשתתף בקורס עבודה הגובה מתאים. במהלך הקורס נלמדים תקנות החוק ושימוש נכון באמצעי הבטיחות והזהירות המתאימים. חשוב לציין כי מדובר בקורס קצר אשר אינו גוזל שעות עבודה רבות. החוק קובע כי עבודות בגובה יש לבצע באמצעות שני עובדים לפחות, אסור לעובד לעבוד בגובה לבדו. שני העובדים מחויבים לשאת ציוד מגן בטיחותי מתאים ולהכיר את נהלי העבודה.
סכנות של עבודה בגובה
עבודות בגובה כרוכות בסכנת נפילה של העובד בעלי מקצוע וסכנת חפצים נופלים על גבי אזרחים אשר חולפים במקום. החוק מגדיר כל אזור עבודה אשר גובהו עולה על 2 מטרים כאזור גבוה המחויב בנהלי הבטיחות. במהלך העבודה העובדים מחויבים להקפיד על נהלי הבטיחות ולהשתמש בכל אביזרי הבטיחות. בכדי למנוע סכנת נפילת חפצים יש לגדר את אזור העבודה ולהקפיד על נוכחות משגיח על גבי הקרקע אשר יזהיר עוברים ושבים.
בכל מקרה של תקלה בציוד הבטיחות או ציוד העבודה העובד מחויב לעדכן מיד את המעסיק. במקרים בהם התקלה מהווה סכנה יש להפסיק את העבודה עד לגמר הטיפול בתקלה. את כל כלי העבודה וציוד העבודה יש לאבטח באמצעים אשר ימנעו את נפילתם. ביצוע עבודות בגובה דורש אחריות רבה מצד העובד והמעביד, רשלנות עלולה לגרום לעובד ולעוברים ושבים במקום העבודה פציעות קשות.
מזג אוויר סוער ועבודה בתנאי ראות לקויה אינם מתאימים לביצוע עבודות בגובה. במצבי מזג אוויר קשה יש לבצע רק עבודות דחופות ביותר. ציוד המגן אשר יש לעשות בו שימוש הוא רתמת בטיחות, קסדת מגן ונעליים בטיחותיות אשר מונעות החלקה. על המעביד חלה חובת אספקת ותחזוקת ציוד הבטיחות המתאים.