כשמדברים עם ישראלים על אבטחה הדבר הראשון שקופץ הוא אבטחה של קניון, אבטחת אישים, אבטחת ישובים, חברות אבטחה ועוד מיני סוגי אבטחה פיזיים מוכרים שקרובים אלינו מאוד ואנו רואים אותם מידי יום.
ובכן, יש סוג אבטחה נוסף שרחוק מאיתנו פיזית, מכוון שאינו קיים פיזית, ורחוק מאיתנו רעיונית. המדובר באבטחת התנועה המקוונת - אבטחת מידע ברשת האינטרנט.
בתקופה האחרונה עלה לכותרות כל נושא האבטחה לאור "המלחמה" האינטרנטית בין האקרים סעודים או אחרים המנסים ומצליחים לפרוץ לאתרי אינטרנט שונים ולפרסם מידע אישי עלינו הגולשים כגון פרטים אישיים וכרטיסי אשראי לבין האקרים פרו ישראלים שעושים בדיוק את אותו הדבר לצד שמנגד.
תחום האבטחה ברשת האינטרנט - אבטחה מקוונת - אינו חדש. בכל העולם מתנהלת סוג של מלחמה אינטרנטית ונסיונות לבצע פשעים מקוונים תוך כדי גניבה, פריצה, פרסום וחיסול של אתרי אינטרנט שונים. כאשר מדובר על אתרי אינטרנט שאינם חשובים הדבר אינו מעלה חששות אך כאשר מדובר באתרי אינטרנט בהם מאוכסנים פרטים מהותיים זה מתחיל להוות בעיה.
פרטים חסויים וחשובים עלינו נמצאים באתרי הבנקים המסחריים, אתרי חברות כרטיסי אשראי, אתרים של משרדים ממשלתיים, אתרים של חברות ביטחוניות, אתרי קניות ברשת האינטרנט, אתרי חברות ביטוח ועוד אתרים שונים הנדרשים להחזיק מסד נתונים גדול הטומן פרטים אישיים ואחרים.
לכל אלה מנסים "הפושעים האינטרנטיים" לחדור ולהסב נזק - אם בזדון ואם סתם כי זה אפשרי על ידם. חשיפה של פרטים אישיים, חשיפה של מספרי כרטיסי אשראי וחשיפה של מידע סודי יכולה להוות בעיה לכל הגורמים המעורבים.
את המידע אודות "המלחמה המקוונת" ניתן לתרגם לשוק ההון וההשקעות ולחפש חברות שתחום התמחותן הוא למנוע מאותם עבריינים להגיע אל המידע הרלוונטי.
תפקידן של חברות אלו הוא לפתח, לשווק ולמכור תוכנות ואפליקציות שיימנעו ויחסמו את אותם האקרים ומכוון שההאקרים אינם נחים לרגע ומוצאים פרצות בחומה בכל עת נדרש מהחברות המגינות לבצע התאמות יום יומיות על מנת למנוע ולחסום פרצות אלו.
אם נוסיף לזה את העובדה שהגלישה ברשת האינטרנט חודרת ביתר שאת גם לתחום הסלולר אזי ניתן לזהות כי שוק אבטחת המידע המקוון רק הולך וגדל ולא הגיע לרוויה שחלק מהמשקיעים חשבו שכך הוא.
חברה ישראלית ותיקה ומובילה עולמית בתחום הינה צ'ק פוינט CHKP הנסחרת כיום בוול סטריט (ארה"ב) בשווי של 12 מיליארד דולר. ישנן חברות רבות בתחום כגון ג'וניפר JNPR, חברת סימנטק SYMC, חברת פורטינט FTNT ועוד.
גם בין החברות עצמן יש הבדלי גישה וביצוע, גודל החברה ותוצאותיה הפיננסיות - וכאן לטעמי צריך למצוא את הערך המוסף שבהשקעה במניות החברות מתחום זה.