ברגע שמחליטים לפתוח בהליך גירושין צריכים בני הזוג לשלוף כל פיסת מידע חשובה, כל מסמך שהוכן בטרם עת ואף לעיתים גם להכין מסמכים שונים.
גירושין מצריכים מבני הזוג להסדיר נושאים שונים, ביניהם הנושא הכספי, וליתר דיוק, עליהם להחליט איך הרכוש שלהם יתחלק- מי יקבל מה וכמה? כדי להסדיר חלוקת רכוש בעת גירושין אפשר להכין הסכם ממון מבעוד מועד.
הסכם ממון הוא לא נחלתם של אנשים עשירים בלבד, כפי שנהגו לחשוב, אם כי הוא נפוץ בעיקר בקרב זוגות כאלו, שבהם אחד הצדדים הוא בעל ממון רב והשני דל אמצעים. הסכם ממון הוא כלי מצוין לזוגות כאלו אך הוא גם יעיל לזוגות שפשוט מאוד רוצים להסדיר הכל מההתחלה, אפילו אם הם צריכים להסדיר חלוקה של רכוש מועט, כי בימים אלו גם כמות קטנה של כסף היא חשובה ובעת גירושין הרבה זוגות הופכים להיות קטנוניים גם על הסכום הקטן ביותר.
כל זוג שרוצה לפתוח בהליך גירושין צריך להכין הסכם גירושין ולכלול בו דברים שאי אפשר לכלול במסמכים אחרים, בניגוד לחלוקת רכוש. בני זוג שלא הכינו הסכם ממון מבעוד מועד יצטרכו להסדיר את עניין הרכוש בתוך הסכם הגירושין, דבר שיכול לעכב במידה משמעותית את סיום ההליך, הן בגלל הריבים והן בגלל שיש עוד נושא אחד שאותו יצטרכו לבחון הגורמים הרשמיים.
הליך גירושין הוא כאב ראש גדול, וכך גם הכנת הסכם גירושין והגשה שלו לבתי המשפט, לכן כדאי להכין הסכם ממון על מנת לקצר אותו כמה שניתן. יש כמה נקודות חשובות שצריך לדעת כשמכינים את ההסכם:
קודם כל, הסכם ממון פותר אנשים מהתלות ברבנות כאשר אחד הצדדים לא מוכן לתת גט. כלומר, בעזרת ההסכם אפשר לחלק את הרכוש בלי להמתין לסידור הגט.
ישנה אי נעימות מסוימת כשמציעים לערוך הסכם ממון, אי נעימות שמביאה לאחוז משתמשים קטן בהסכם הנ"ל. הרבה מהזוגות שמכינים את ההסכם מגיעים עם גירושין אחד או שניים מאחוריהם שהשכילו אותם להכין אותו. למעשה, אין פה אי נעימות אלא מודעות למציאות שלנו, שבה הרבה זוגות מתגרשים.
חשוב למצוא עורך דין שיודע איך להכין את ההסכם ושיש לו ניסיון בכך כדי להבטיח תקפות שלו בעת הצורך.