כדי לסחור בצורה טובה במטבעות המוכרים בעולם, דוגמת אירו או דולר, יש ללמוד. אפשר ללמוד לבד (לעשות מנוי לכמה עיתונים כלכליים ישראליים ובין לאומיים + קריאה באינטרנט באתרים מובילים) ואפשר לקחת שיעור פורקס. אבל הכי חשוב לדעת כמה שיותר כדי לקבל החלטות נכונות בזמן אמת.
מה זה מסחר באירו?
אירו הוא המטבע שעושות בו שימוש שבע עשרה מדינות בEUROZONE: אוסטריה, אסטוניה, איטליה, אירלנד, בלגיה, גרמניה, הולנד, יוון, לוקסמבורג, מלטה, סלובניה, סלובקיה, ספרד, פורטוגל, פינלנד, צרפת וקפריסין. יש שש מדינות נוספות שעושות בו שימוש, אבל לא רק בו: מונקו, סן מרינו, ותיקן, אנדורה, מונטנגרו וקוסובו. מדינות אחרות באירופה, דוגמת אנגליה, פולין, רוסיה, צ'כיה ועוד, לא עושות שימוש במטבע זה. למטבע אין שם אחד (פעם יורו, פעם אוירו בגרמנית, פעם אירו, אברו, אאורה, ועוד) – ואפשר לעשות שימושים שונים בשמו בעת מסחר באירו. האחריות המוניטארית על המטבע היא של הבנק האירופאי המרכזי ושל כל הבנקים המרכזיים במדינות העושות שימוש במטבע זה. הבנק המרכזי קובע את שער המטבע (למשל מול מסחר בדולר) והבנקים המקומיים אמונים על תשלומים והפצה של המטבע.
מה זה מסחר בדולר?
עוד דבר שתלמדו בכל שיעור פורקס שמכבד עצמו הוא מסחר בדולר. מעבר לעובדה שלהרוויח דולרים זה נחמד, כדאי גם לדעת קצת אודות אותו מטבע בו אתם סוחרים. מדובר כאמור על דולר אמריקני, למרות שיש גם דולר קנדי ודולר אוסטרלי. המילה דולר הומצאה בצ'כיה במאה ה-16, והיא שיבור של המילה TALLARS, שמו של הכסף הזר באירופה. המטבע ה"זר" שימש את ארה"ב מראשית ימיה עד להיותו המטבע החזק בעולם. דולר אמריקני = 100 סנט, 10 DIME. הבנק האמריקני מדפיס את הכסף שאתם כל כך חושקים בו במוסד שנקרא Bureau of Engraving and Printing. השטר כפי שאנחנו מכירים אותו היום החל להיות מודפס בעשור השלישי של המאה ה-20. משנת 1970 אין שטרות של מעל 100 דולר.