חפש מאמרים:
שלום אורח
18.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חדשות כלכליות - האם רק למנתח הפונדמנטאלי

מאת: רן טוביהמט"ח15/12/20141952 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

סוחרים שמנתחים את השוק בגישה הפונדמנטלית עושים שימוש נרחב בחדשות הכלכליות.
האם הסוחר בגישה הטכנית אמור להתעלם מהן? מסתבר שאפשר - אך בהחלט לא תמיד רצוי!

מהן חדשות כלכליות?
לאורך יום המסחר, וכך גם לאורך החודש והשנה, מתפרסמות חדשות שונות בנושאים כלכליים מגוונים, תוצאה של התרחשויות בתחום זה במדינות העולם.
השם המקצועי הנפוץ והמוכר יותר למרבית הסוחרים לאותן "חדשות כלכליות" הוא "יומן אירועים", היות שהנושאים המתפרסמים מוצגים בצורת יומן המשקף את רצף אותם אירועים כלכליים.
בין יתר המגוון הרחב של הנתונים המוצגים ביומן ניתן למצוא פרסומים אודות ההחלטות על הריבית במדינות שונות, מדד העסקים, מצב התחלות בנייה, "מצב הרוח" של התושבים או אנשי העסקים לגבי התנאים הכלכליים, מדד ההזמנות והרכש, החלטות ונאומים במישור הכלכלי של הגורמים הבכירים במשק ועוד כמובן נתונים רבים אחרים.
אם תעקוב אחר יומן האירועים תבחין שכל נתון ישקף עבורך השפעה מסוימת על המטבע באותה מדינה לגביה מדבר הנתון. השפעה זו באה בדרך כלל לידי ביטוי בעליות או ירידות מחיר המטבע של אותה מדינה, כפי שניתן להבחין בכך על גבי הגרף בעת פרסומו של הנתון.
כמו-כן, תוכל למצוא ליד כל אירוע כלכלי שאמור להתפרסם את המשמעויות שלו. במילים אחרות - על מה בעצם מדובר, כמו גם את ההשפעה האפשרית שלו על המטבע המקומי של אותה מדינה.

מה קורה בפועל?
לקראת פרסום הנתון תוכל לראות שביומן מוצגות התוצאות של מה שהיה בפרסום הקודם לגביו, וכן צפי האנליסטים לגבי האמור לקרות אודותיו במהלך פרסום החדשות הנוכחי. כמו-כן תוצג בפניך מידת ההשפעה של פרסום הנתון על המטבע - נמוכה, בינונית או גבוהה. 
בוא ניקח לדוגמא נתון כמו הריבית במשק בארה"ב. תמצא ביומן שהוא אמור להתפרסם ביום מסוים ובשעה מוגדרת. תיווכח שמצוין ביומן שהריבית עומדת על אחוז מסוים - תוצאה של ההחלטה והפרסום מהפעם האחרונה, בעוד שהאנליסטים מציינים בסמוך גם את האחוז שלדעתם הריבית תהיה בעת פרסום החדשות הנוכחי - תרד, תעלה או תישאר כפי שהייתה. 
ברגע שתגיע העת והנתון יתפרסם, תוכל להשוותו עם צפי האנליסטים. פער בין הצפי שלהם למה שקרה בפועל יגרור בדרך כלל השפעה מיידית - לפחות כשמדובר בשוק המט"ח, אך בחלוף לא הרבה זמן תופיע השתקפות השפעתו גם בשוק ההון בכללותו.
כשמדובר בשוק המט"ח ההשפעה עשויה להיות שולית, נמוכה, בינונית ועד גבוהה, ואפילו דרמטית, כפי שהדבר בא לידי ביטוי די מיידית בגרף המטבע של המדינה. 
אם נחזור לרגע לדוגמא שלנו - הריבית בארה"ב - הרי שבמידה ויש שינוי, ההשפעה של נתון זה על המטבע במדינה גבוהה מאוד, ולעתים אף "רועשת". מחיר המטבע לפעמים פשוט "משתולל" מעלה ומטה בקיצוניות אינטנסיבית.

אז מה זה נוגע לך כמנתח פונדמנטלי?
כמנתח פונדמנטאלי (מנתח על בסיס שיקולים כלכליים) כמובן שאתה מביא בחשבון את ההשפעה של הנתונים שהתפרסמו במטבע המדינה המתאים - ביחס למטבעות הארצות האחרות, בכפוף לחדשות שמתקבלות גם אצלן.

ובמידה ואתה מנתח טכני - האם עליך להתייחס לאותן חדשות ונתונים?
זו באמת שאלה... ומדוע? 
ראה, הסוחרים שבוחרים לנתח את מחיר המטבע בצורה טכנית גרידא, באופן "יבש וקר", או כפי שניתן לכנותם "הסוחרים הטכניים הקלאסיים", יציינו בפניך שהם אינם עושים שימוש כלל ביומן האירועים, ואף ימליצו גם לך להימנע מכך!
לעומתם, יהיו ביניהם גם כאלה שיעידו בפניך, שאם ברצונך שהניתוח שלך יבוסס על פרספקטיבה רחבה ותוכל לראות את התמונה הכוללת, הרי שראוי מבחינתך לשקול את החלטותיך המסחריות תוך כדי הבאה בחשבון של ההתרחשויות הכלכליות שנוצרו - כפי שהתפרסמו בחדשות הכלכליות או ביומן האירועים. 
זאת בעיקר, אם כי בהחלט לא רק, בגלל שכשאר אתה נמצא בפוזיציה פתוחה או מתכוון לפתוח עסקה, הרי שהשינויים במחיר המטבעות עליהם אתה סוחר או עומד לסחור, עשויים להיות מאוד מהותיים, ולהוות מדד רציני להצלחתך, או חלילה לכישלונך, בעסקאותיך - בגלל השפעה הדרמטית שיכולה להיות על המטבעות בעת פרסום הנתון, ואפילו שהשפעה זו עשויה להיות לטווח מאוד קצר.
במילים אחרות - בהחלט ייתכן שהתזוזות הקיצוניות במחיר באותו רגע יכשילו את הפוזיציה שלך על ידי כך שהיא "תרוץ" למחיר "עצירת ההפסד (STOP LOSS)" שלך, למרות שמייד לאחר מכן הגרף ימשיך לכיוון שצפית ואף ישיג את "מחיר היעד (TAKE PROFIT)" שתכננת. 
אפשרות נוספת, לדוגמא, בעניין הכדאיות שלך להתחשב ביומן האירועים ובנתון הכלכלי המתפרסם, היא העובדה שאולי יהיה כדאי לך לפתוח את העסקה רק לאחר שיתפרסם הנתון והשוק "יירגע" או יעיד במידה מסוימת לאן פניו מועדות.

לכן
הגדר לעצמך מראש לאיזה סגנון ניתוח אתה יותר "מתחבר" - לטכני או לפונדמנטאלי, והתמקצע בו. ייתכן שתעדיף "לחבר" בין שני סגנונות הניתוח יחדיו - מה שיצריך ממך יותר זמן התמקצעות, אך אולי ירחיב את כישורי הניתוח שלך ויכולותיך לצפות נכון יותר את כיוון השוק. 
אבל גם אם תחליט לעסוק בניתוח טכני בלבד, הרי שבכל מקרה יהיה עליך לגבש עמדה לגבי השאלה בדבר הכדאיות שלך להתחשב לפחות בנתונים הכלכליים המתפרסים ברגע פרסומם - בהתייחס לניהול נכון יותר של עסקאותיך, למרות שכאמור הן מתבססות על הניתוח הטכני בלבד.

95% מפסידים בשוק ההון! - אל תהיה אחד מהם! 
למד את הסיבות החדות והברורות לכישלון רוב הסוחרים והבן כיצד אתה תימנע מכך! 
קבל את הדו"ח החינמי: "כיצד תימנע עצמך מהפסדים"
כותב הנו בעל האתר www.fxitsrun.com העוסק במסחר בשוק ההון

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
אל תיפול בפח!

95% מפסידים בשוק ההון! - אל תהיה אחד מהם!

למד את הסיבות החדות והברורות לכישלון רוב הסוחרים והבן כיצד אתה תימנע מכך!

קבל את הדו"ח החינמי: "כיצד תימנע עצמך מהפסדים"

הכותב הנו בעל האתר www.fxitsrun.com העוסק במסחר בשוק ההון

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רן טוביה

מאת: רן טוביהמט"ח12/01/152146 צפיות
מהו למעשה "המסחר החברתי"? מדוע מתרבות החברות שמצטרפות למתן שירות לסוג מסחר זה? האם זה אמור ללמד שמדובר בסגנון מסחר שלכאורה מאוד כדאי?

מאת: רן טוביהמסחר יומי29/12/141855 צפיות
למה אינך זוכה עם הניתוח הטכני להצלחה שהובטחה לך מהמרצים שלך למסחר בשוק ההון? מדוע גם כשאתה מומחה ומיומן בניתוח - עדיין אתה חווה הרבה כישלונות? אז הנה עבורך חומר למחשבה...

מאת: רן טוביהמסחר יומי22/12/141719 צפיות
האם השימוש באוסילאטורים ואינדיקאטורים בביצוע עסקאותיך יביאו לך יתרון ויניבו עבורך הצלחה, או שמא דווקא כשתסתמך עליהם במסחר... כישלון - לשם הם יובילו אותך?

מאת: רן טוביהמט"ח08/12/141968 צפיות
הטעות הגדולה ביותר שעושים סוחרים כשהם בוחרים עם איזו תוכנה הם מעוניינים לעבוד, וכיצד אתה תימנע מאותה טעות! ואם בכל זאת כבר שגית - איך תתקן זאת אחת ולתמיד.

מאת: רן טוביהמט"ח30/11/141980 צפיות
למסחר במטבע חוץ אכן יש פוטנציאל רווח אדיר ותוך אפשרות שזה יקרה בפרק זמן קצר, אבל גם אסור לך להתייחס בביטול או זלזול למספר לא קטן של מהמורות שיכולות להסב לך נזק!

מאת: רן טוביהשוק ההון24/11/141122 צפיות
תופתע די במהירה עד כמה הצעות מאוד מפתות יוצגו בפניך על-ידי ברוקרים שונים רק כדי שסה"כ תפתח את חשבון המסחר שלך דרכם! אבל מה שקריטי מבחינתך הוא כיצד להתמודד נכון עם ההצעות והפיתוי הרב מעומד מאחוריהן!

מאת: רן טוביהשוק ההון17/11/141340 צפיות
לאחר שעשית את כל ההכנות כדי להפוך לסוחר בשוק ההון - אתה משתוקק לצבור רווחים. לשם כך הרי פנית לתחום, לא?! זה בהחלט אפשרי, רק עליך לענות לעצמך על כמה שאלות כדי לוודא סופית את אפשרותך לקפוץ למים העמוקים.

מאמרים נוספים בנושא מט"ח

מאת: מסחר בינלאומימט"ח08/06/152542 צפיות
בשנים האחרונות אנו שומעים הרבה על מסחר בפורקס, אתם בוודאי יודעים שזה משהו הקשור לשוק ההון. אך לא כולם יודעים מהו בדיוק מסחר בפורקס ומה ההבדל בינו לבין מסחר בשוק ההון. הרשו לי להסביר לכם בקצרה מהו מסחר בפורקס ומדוע הוא הופך להיות לכל כך פופולארי.

מאת: אריאל כהןמט"ח26/02/152013 צפיות
הדולר הוא ללא ספק אחד המטבעות היותר חשובים שיש לנו בכלכלה העולמית. ישנם עוד מספר מטבעות ששווים הרבה מאוד, אך היוקרה היא ללא ספק של הדולר עצמו.

מאת: רן טוביהמט"ח12/01/152146 צפיות
מהו למעשה "המסחר החברתי"? מדוע מתרבות החברות שמצטרפות למתן שירות לסוג מסחר זה? האם זה אמור ללמד שמדובר בסגנון מסחר שלכאורה מאוד כדאי?

מאת: שמעוןמט"ח24/12/142126 צפיות
מטבחים הם המקום שבו אנחנו מכינים לעצמנו אוכל, בין אם זה אוכל בסיסי, ארוחות גורמה או אפילו ארוחות מוכנות שאנחנו פשוט מכניסים לתוך המיקרוגל ומחכים 30 שניות.

מאת: רן טוביהמט"ח08/12/141968 צפיות
הטעות הגדולה ביותר שעושים סוחרים כשהם בוחרים עם איזו תוכנה הם מעוניינים לעבוד, וכיצד אתה תימנע מאותה טעות! ואם בכל זאת כבר שגית - איך תתקן זאת אחת ולתמיד.

מאת: רן טוביהמט"ח30/11/141980 צפיות
למסחר במטבע חוץ אכן יש פוטנציאל רווח אדיר ותוך אפשרות שזה יקרה בפרק זמן קצר, אבל גם אסור לך להתייחס בביטול או זלזול למספר לא קטן של מהמורות שיכולות להסב לך נזק!

מאת: גיא חזןמט"ח29/09/131791 צפיות
שע"ח שקל דולר רשם את שיאו במשבר של שנת 2001-2002 אז נסק שע"ח למעל 5 ש"ח לכל דולר. מאז עברו מעל 10 שנים והדולר כבר הספיק לבקר ברמה של מתחת ל – 3.3 ש"ח לדולר וכיום שע"ח מצביע על 3.54 ש"ח לדולר

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica