האם השימוש באוסילאטורים ואינדיקאטורים בביצוע עסקאותיך יביאו לך יתרון ויניבו עבורך הצלחה, או שמא דווקא כשתסתמך עליהם במסחר... כישלון - לשם הם יובילו אותך?
נקדים לציין שמדובר למעשה בקבוצה רחבה ומגוונת של מחוונים, שבאמצעות שיטות חישוב אלגוריתמיות כאלו ואחרות, מעניקים לסוחר מבט - אם תרצה על השוק, על המכשיר הפיננסי בו הוא צופה או על הגרף. תחליט לכנות זאת כיצד שתחליט, הרי שבסופו של דבר המטרה היא אותה מטרה.
לשירות הסוחרים העושים שימוש בניתוח הטכני עומדים כלים רבים, אבל בכל זאת מרביתם נוטים להוסיף לניהול הפוזיציות שלהם גם את האוסילאטורים והאינדיקאטורים.
לעתים - כמעט אך ורק אותם, ולפעמים - רבים מהם על אותו גרף ובאותו מכשיר פיננסי!
המשמעות לכך מבחינתם היא, קבלת ההחלטות על ביצוע - או מניעה מלבצע - עסקאות, כמו גם נקיטה בגישה לאופי הפוזיציות עצמן ולניהולן לאחר הכניסה לשוק.
ובכל זאת תוכל למצוא שרבות מהעסקאות שמסתמכות על האינדיקאטורים למיניהם - משוכללים ומורכבים ככל שיהיו - נכשלות. במילים אחרות - הסוחר חווה הפסד!
למה זה קורה? האם הבעיה בסוחר? באינדיקאטורים? בשימוש הלא נכון בהם? אולי בכלל בשילוב של יותר מאחת מהסיבות האמורות?
אכן, עיקר הבעיה בשימוש בהם נעוצה בהתנהלות לא נכונה של הסוחר - כפי שבאה לידי ביטוי מהאופן שבו הוא מתייחס מלכתחילה לאינדיקאטור.
רבים מהסוחרים נוטים לייחס לו מעין יכולות ניבוי. והוא לא!!! הוא אף רחוק מכך!
הוא גם לא יועד לכך על ידי המפתח שלו. אם ייצא לך במקרה לשמוע נימה שונה מהמפתח שיכריז שהוא הוא זה שיביא לאוויר העולם את האינדיקאטור האולטימטיבי אשר יספק את המידע להצלחה - אתה חייב להתייחס לכך שהוא אינו אלא טועה ומטעה, וזה עוד בלשון המעטה...
עליך להיזהר מאוד משימוש באינדיקאטורים במידה וגם אתה נוטה להאמין שזהו טבעם וייעודם. זה יזמן לך הרבה מפחי נפש.
זכור שמחוונים אלו מספקים לך מידע על מה שהיה עד אותו רגע במכשיר הפיננסי אודותיו מדובר. כל זאת, כאמור, בשיטות חישוב שונות - שיש בהן אמנם כדי ללמד אותך על צפי אפשרי, ואף שיש בהן כדי לסייע לך לקבל החלטה במסחר. אבל - ופה האבל הגדול - רק ככלי תומך החלטה, ולא כזה שתקבל החלטת מסחר על פיו! עליך לנתח את תמונת המצב גם על בסיס מרכיבי הניתוח הטכני האחרים כדי להבין מה עליך לעשות מאותו רגע והלאה.
לראות בהם מחוונים שניתן להסיק על פיהם בוודאות גבוהה על מה צפוי להיות בהמשך המסחר - הרי זו טעות חמורה, שממנה "צומחים" הכישלונות הרבים של הסוחרים העושים בהם שימוש.
אז כיצד כדאי לך להתייחס אליהם?
למד ביסודיות כל אינדיקאטור בפני עצמו - למד אודותיו, הבן מהו, מה הוא מודד וכיצד.
לאחר מכן שוב חזור ולמד אותו - אך הפעם ביחס למכשיר הפיננסי עליו הצבת את המחוון ולפעולות שאתה נוהג לבצע עם אותו מכשיר פיננסי - צמד מטבעות, מניה, סחורה, מדד או כל דבר אחר. צפה "בהתנהגות" שלו, והסק ממנה כיצד יש להתייחס אליו - ביחס לתמונת המצב בשוק.
רק בשלב הבא - התאם את השימוש בו לשיטת המסחר שלך, לא להפך! בחן את המצבים בהם הוא נמצא כאשר אתה מבין שנכון היה שתיכנס לעסקה, תצא ממנה או תנהל אותה באופן כלשהו.
בשורה התחתונה - אסור לך להסתמך על אינדיקאטורים ואוסילאטורים כמחוונים ש"מספרים" לך מה עומד לקרות במסחר בהמשך.
לעומת זאת, כן אתה יכול להביא אותם בחשבון כגורמים מסייעים ותומכים לקבלת ההחלטה שלך במסחר! רק שלשם כך - למד אותם תחילה, הבן קודם כל איך הם "מתנהגים" בגרף המכשיר הפיננסי שאיתו אתה מתכוון לבצע עסקה.
95% מפסידים בשוק ההון! - אל תהיה אחד מהם!
למד את הסיבות החדות והברורות לכישלון רוב הסוחרים והבן כיצד אתה תימנע מכך!
קבל את הדו"ח החינמי: "כיצד תימנע עצמך מהפסדים" הכותב הנו בעל האתר
www.fxitsrun.com העוסק במסחר בשוק ההון