שנת 2011 תיזכר ללא ספק כשנה בה ביצעו הסמאטפונים קפיצת מדרגה רצינית. דגמים כמו סמסונג גלקסי 2 ויורשו, סמסונג גלקסי נקסוס, הציבו בפני חברת אפל והאייפון שלה תחרות קשה שאילצה את אפל להפשיל שרוולים ולהתאמץ יותר כדי לשמור על המקום הגבוה שלהם ברשימת החברות המייצרות סמארטפונים. כחברה שיש לה מעריצים בעולם כולו ושמתיימרת להוות לא רק חברת מחשבים אלא גם מותג של אופנה ומוזיקה, מחוייבת אפל להוציא לשוק את המכשירים החדשניים ביותר לפני המתחרים. משום כך היתה ציפיית שיא בקרב נשים וגברים מכל העולם לקראת הוצאת הגרסה החדשה של אייפון באוקטובר 2011. אך כל מי שציפה לקבל סוף סוף את אייפון 5 התאכזב לגלות כי אפל בחרה להוציא את אייפון 4S, שדרוג לגרסה 4 ולא גרסה חדשה.
אך לאחר האכזבה הראשונית, כשוחנים מקרוב את תכונותיו של המכשיר החדש, מגלים לאט לאט כי מדובר אכן במכשיר בעל חידושים רבים, הניצב בשורה הראשונה של עולם הסמארטפונים. מעבר למצלמה האיכותית ולמערכת ההפעלה המשובחת, החידוש הגדול ביותר של אייפון 4S הוא ללא ספק התוכנה להפעלה קולית המכונה "סירי". בשונה מתוכנות רגילות להפעלה קולית, הקיימות כיום במכשירים רבים, "סירי" משלבת אינטליגנציה מלאכותית עם זיהוי הקול והפעלתה דומה לדיבור עם דמות בשר ודם. אפשר לשאול אותה שאלות (היא מחוברת לוויקיפדיה ולכן תדע את רוב התשובות), לבקש ממנה בקשות שיתורגמו לפעולות קונקרטיות של המכשיר, ועוד שפע אפשרויות חדשות.
אייפון 4S אמנם לא נראה שונה מאייפון 4, והחידושים בו פחות מרשימים מבחינה ויזואלית, בוודאי בהשוואה למכשירים כמו סמסונג גלקסי נקסוס שיצא כחודש לאחר מכן. אך אין ספק כי מערכת ההפעלה הקולית מהווה בשורה חדשה שתגרום למהפיכה בתחום הסמאטרפונים.