כמו בכל תחום אחר בחיים העיסוק בהשקעות צריך להיות מבוסס ראשית כל על נסיון. איש השקעות בעל נסיון של שנים מצביע על שרידות גבוה בתחום שלא קל לשרוד בו. שרידות בתחום ההשקעות תומנת בחובה תהליכי גאות ושפל, אופוריה ודיפרסיה ויכולות לזהות תהליכים שחסרי נסיון לא יבינו לעולם.
לצד נסיון רב השנים יש צורך כמובן בכלים שיעזרו לקבל החלטות נבונות ומושכלות. הבעיה בתחום תכולת ארגז הכלים היא איכות וכמות הכלים. לא מעט משקיעים עושים שימוש במספר כלים רב מאוד לשם קבלת החלטה.
ישנם מספר מועט של שיטות השקעה ראויות המכילות מספר כלים רב מאוד לשימוש. האם יש צורך לעשות שמוש בכל הכלים? לא!
לדוגמא: ניתוח של דוחות פיננסים מלא בכלים הבוחנים כל סעיף וסעיף כאשר כל תשובה מובילה לבחינה נוספת של אותו סעיף וכן הלאה.
לדוגמא: ניתוח טכני מכיל מספר רב של כלים סטטיסטיים המעניקים, לכאורה, ערך מוסף לקראת ביצוע השקעה נכונה.
לדוגמא: קריאת עיתונות כלכלית מדי יום לצד פרשנויות שונות ומשונות של מומחים מטעם עצמם או מטעם המפרסם.
העודף באינפורמציה שאני קורא לו 'יתר אינפורמציה השקעתית' אינה תורמת מאומה לתהליך ההשקעה וברוב המקרים עושה בדיוק את ההיפך - מורידה ופוגעת בתהליך הבדיקה ובחינת ההשקעה ואינה מאפשרת למשקיע להגיע לאינפורמציה הרלוונטית שתעזור לו להגיע להחלטה נכונה ומושכלת.
עם כך מה הפתרון? הנסיון יוביל את המשקיע לדרך בה יהיה עליו לדעת לסנן את עודף האינפורמציה ולהגיע אל הנתונים הנחוצים לו ביותר. כאן כדאי לציין כי לכל משקיע נחוצים נתונים אחרים \ נוספים. שכל משקיע יעשה חשבון אישי - איזה כלים ראויים להיות מונחים בארגז הכלים שלו - ובהם יעשה שימוש.
זה אכן קוסם לעשות שימוש במבחר כלים רב ולנסות לשלב את כל האינפורמציה הקיימת על מנת לקבל החלטה להשקיע בניירות ערך אולם, עודף אינפורמציה רק גורע ולכן כדאי להתמקד בכלים הרלוונטים. רוב הכלים בסיסיים ועליהם יש להוסיף את כלי ההשקעה המתאימים לכל אחד ולהסתפק בהם בלבד.