הוצע לכם לעשות רילוקיישן ולעבור עם המשפחה לחו"ל. ההצעה מפתה, האתגר גדול אך כדאי לעצור ולתת את הדעת על בן או בת הזוג. האם הם ישתלבו שם? האם הם צריכים לעזוב מקום עבודה, מסלול קידום? מה הם יעשו בחו"ל? איך תסתדרו ללא הסיוע של המשפחה המורחבת והחברים בארץ?
השאלה הנשאלת היא איך ניתן להתכונן למעבר ולהגדיל את סיכויי ההצלחה של השליחות?
ראשית, ההתמודדות עם הרילוקיישן מתחילה עוד בשלב ההחלטה. נתונים מחקריים מראים ש 93% מהעוברים לחו"ל נשואים והסיבה הראשית לסירוב לקבלת הצעת רילוקיישן היא סביב נושא הקריירה של בן/בת הזוג. ההחלטה לצאת לשליחות צריכה להיעשות ביחד, כמשפחה, כשכל הצדדים הנוגעים בדבר מבינים את המשמעויות של התהליך ושל המעבר. זהו תהליך של פרידה מהסביבה התומכת של השליח עצמו וכן של בן הזוג מהביטחון התעסוקתי ומהקריירה שלו. זהו צעד משמעותי עבור המשפחה כולה ואי תעסוקת בן הזוג כמעט תמיד משפיעה על הפרודוקטיביות של השליח עצמו. יתרה מזאת, מחקרים מראים שישנו קשר ישיר בין הצלחת בן הזוג העובד לבין השתלבות בן הזוג בארץ היעד. לחוסר השתלבות השלכות רבות, החל מתחושת כישלון ותסכול ועד להפסקת השליחות ולמחירים כבדים לזוגיות מחד ולחברה השולחת מאידך. מהספרות המקצועית עולה ש- 30% מהחזרות העובדים למדינת המקור בטרם עת הן בגלל ענייני הקריירה של בן הזוג ו-71% בגלל חוסר הסתגלות של משפחת העובד.
במקרים רבים, בן הזוג מתקשה למצוא עבודה בארץ היעד. הוא נטול רשת חברתית/מקצועית מקומית, סובל מפער תרבותי שמתבטא בחוסר הכרה והבנה של אופי שוק העבודה ואופן הצגת הדרישות ולעיתים קרובות הוא גם חסר ויזת עבודה ולכן למעשה מנוע מהעסקה חוקית. הרילוקיישן עלול לגרום לפער בין בני הזוג היות והשליח זוכה לקידום ויש לו אג'נדה סדורה במקום בעוד שבן או בת זוגו צריכים לוותר על עבודתם בארץ המקור. פער זה עלול לגרום לקנאה ולחיכוכים.
בן הזוג מוצא את עצמו בצומת בחיים שבו עליו להמציא את עצמו מחדש, להתחבר לרצונות ושאיפות פנימיים ולבנות לעצמו דרך חדשה. סיוע לבן הזוג למצוא משמעות חדשה לחייו האישיים והמקצועיים יתרום לשביעות רצונו ועף להצלחת הרילוקיישן.
חשוב לדעת שזהו מאמץ משותף של בני הזוג ושעל שני הצדדים לדעת שהצלחת האחד תלויה בהגשמתו של השני.
הסיוע הדרוש הוא מורכב. מצד אחד ישנם הפרמטרים המעשיים של בחינת האפשרויות וההגבלים בכל הנוגע לוויזות עבודה במדינת היעד. ניתן ללמוד על התרבות העסקית במדינת היעד, החל מברכות היכרות ועד לבוש, אינטראקציה מילולית ושאינה מילולית, השפעת המגדר על האינטראקציה, נורמות בעבודה, וכך הלאה. וכן יש להרחיב את הרשת המקצועיים-חברתיים באמצעות האינטרנט (LinkedIn, Facebook, ExpatWomen.com, ורבים אחרים).
אך מצד שני ישנם המרכיבים האישיים הפנימיים של בן/בת הזוג. זוהי למעשה הזדמנות לבחינה ובחירה מחדש של דרך.
אימון לרילוקיישן בשיטת האפשור זו שיטה חדשנית להתמודד עם צומת משמעותית כזו של בן/בת הזוג. באמצעות שיחות פנים אל פנים ובאמצעות ה- skype והדואר האלקטרוני ניתן לקיים תהליך מובנה, מוקצב בזמן להשגת תוצאות משמעותיות שמשפיעות על הצלחת הרילוקיישן.
אפשור מציעה אימון אישי רגיש וקשוב שמתרכז בתהליך של עצירה והתבוננות פנימית וחיצונית על השינוי המתרחש, במטרה לאפשר ראייה נכונה יותר של מסע החיים ופיתוח כלים למעברים מוצלחים.
חבילת האימון כוללת את הבנת המשמעות של השליחות מבחינת בן/בת הזוג, בניית תוכנית פעולה מפורטת לסיום השלב הקודם בארץ המוצא, התבוננות על שלב הביניים תוך זיהוי הרגלים המעכבים ורכישת הרגלים מקדמים ופיתוח כישורים אישיים בהתאם לצורך, הגדרת ההתחלה החדשה שלאחר היציאה לארץ היעד ובניית תכנית פעולה מפורטת להגשמתה. אפשור תיתן ליווי שוטף ביישום התוכנית בהתאם לצורך.