כדי להתקבל אל לימודים מתקדמים ברחבי העולם אנחנו צריכים לעבור מבחני קבלה והתאמה מסוימים – כמו Gmat, Greו-TOEFL, ועוד. במדינות רבות במערב, ובעיקר בארה"ב, קיים סטנדרט של מבחנים שצריך לעבור כדי להגיש מועמדות אל לימודי תואר שני ומעלה. אל המבחנים הללו ניתן ללמוד באופן עצמאי, אולם מומלץ בחום להקדיש זמן וכסף כדי ללמוד באופן מסודר ומקיף דרך קורסי הכנה המתקיימים ברחבי הארץ.
הדומה והשונה בין המבחנים
ראשית, כדאי שנגדיר לאילו פקולטות כל אחד מהמבחנים השכיחים באקדמיה מיועד. מבחן Gmatמיועד לפקולטות של תואר שני במנהל עסקים ברחבי העולם – לכל מוסד יש את הציון שהוא דורש כדי להתקבל ללימודים. תוכנו של מבחן Gmat מורכב משלושה חלקים: חלק מילולי, כמותי, וכן כתיבה של חיבור. גם בישראל קיימת דרישה למבחן Gmat עבור תואר שני במנהל עסקים, ואולם במרבית האוניברסיטאות בארץ נדרש רק מעבר של החלק הכמותי.
מבחן Gre מתמקד בהגשת מועמדות אל מוסדות ברחבי ארה"ב, לתואר שני ומעלה. בשנת 2011 השתנתה מתוכנת המבחן, בדומה לשינויים אשר צפויים גם להתקיים בקיץ 2012 במבחני Gmat. המתכונת המחודשת של מבחן Greתכלול שישה חלקים – כתיבה, שני חלקים של שאלות הבנת הנקרא, שני חלקים שאלות בהבנה כמותית ומתמטית, וכן חלק נוסף אשר משתנה בכל בחינה העוסק בשאלות הבנת הנקרא או מתמטיקה.
מבחן TOEFL
מבחן נוסף ושכיח, מלבד Gmat או Gre, הוא בחינה בשיטת TOEFL. בעוד שבחינת Gmatבודקת את מכלול המיומנויות של הסטודנט בהבנת הנקרא, כתיבה ומתמטיקה, בחינת TOEFL נועדה להעריך את רמת הידע של הסטודנט באנגלית – הבחינה מיועדת רק לסטודנטים שאנגלית היא לא שפת האם שלהם.
כדי ללמוד לשלל המבחנים האלה מומלץ להיעזר במומחים דרך קורס Gmat או קורסי הכנה למבחנים האחרים. צוות המרצים בקורסים יוכל לסייע לסטודנט במציאת דרכי למידה ייחודיות המתאימות לו, וכן באבחון הנושאים אותם הוא צריך לחזק לקראת הבחינה.